Mi is lehetne természetközelibb élmény, mint barbecue party-t tartani egy vulkánon? Természetesen ennek vannak egészségügyi és biztonsági kockázatai, de ez cseppet sem riasztja el az El Diablo étterem szakácsait, akik – bármilyen hihetetlenül is hangzik – egy aktív vulkánból nyert hő segítségével készítik el a legjobb fogásokat.

 

A helyszín egy spanyol sziget : Lanzarote, Marokkó észak-nyugati részén. Itt található az egyedülálló és igencsak kreatív kivitelezésű El Diablo étterem. A szakácsoknak külön “hozzáférésük” van a vulkánhoz, ami természetesen nem egy éppen kitörni készülő, lávát köpködő szörnyeteg. Az egészet inkább úgy kell elképzelni, mint egy mély lyukat a földben, amin keresztül felfelé áramlik a vulkánból a forró levegő.

eldiablo-700x525

 

Az El Diablo elsőként tört be erre a különös piacra, és az ötletgazdák hatalmas dicséretet érdemelnek megdöbbentő és utánozhatatlan éttermük létrehozásáért. 1970-ben született meg először az ötlet Cesar Manrique által, hogy egy éttermet nyissanak a térségben. A férfi Eduardo Caceres és Jesus Soto építészek segítségével építtetett egy hatalmas grill-t a vulkán kráterére. És így született meg az El Diablo.

A grillen tömérdek féle húsból és halból készült ételeket készítenek. De a fogásokon kívül más érdekességeket is elénk tár az étterem. Rengeteg ember látogatja meg „Az Ördögöt” csak azért, mert a panoráma csodálatos. Igaz, a környék elég sivár, de egyúttal lélegzetelállítóan gyönyörű is. Legszebb arcát akkor mutatja a táj, mikor lemenőben van a nap és a sugarai különböző effektekként járják végig a homokdűnéket.

eldiablo21-700x525

 

Az érdeklődők igénybe vehetik a Vulkán Grill Túrát, ami minden kedden 16.00-kor kezdődik és 21.30-ig tart. Az ára 50€, melyért cserébe három fogásos vacsorát kapunk és a hotelünktől való utazás is biztosított.

Téged mennyire hozott tűzbe az El Diablo?