No nem a XVIII. századi Händel-műről van szó, hanem egy igazi mai megoldásról, amelynek jóvoltából a tengerparton nem kell választanunk az úszkálás és a bömbölő zene között.

Lebegsz a víz felszínén a tengerben, körülötted a végtelen kékség, sehol egy felhő az égen, tűz a nap… Egyetlen dolog hiányzik már csak ide a jó nőkön és a finom koktélokon kívül, hogy tökéletes legyen a nyaralás: valami jó zene. Az iPododat viszont érthető módon nem akarod bevinni a vízbe, hiszen így számára igencsak rövidre sikerülne a nyaralás; valószínűleg egy nagyobb hullám jóvoltából hamar elhalálozna. Valami olyan kell, ami jól bírja a vizet.

A magnó visszatér

A kilencvenes években egyetlen fiatal szobájából sem hiányozhatott a magnó: az esti kívánságműsort ujját a Rec gombon tartva hallgatta végig, hogy felvehesse kedvenc számait. Egyesek talán már nem is emlékeznek erre az időszakra, de akik igen, azok sem gondolnák, hogy ennek az őskori leletnek még van helye a XXI. században. Pedig van; de természetesen újragondolva, felturbózva és a modern kor igényeire szabva.

Flooting Boombox

A Floating Boombox, azaz a lebegő magnó egyszerre modern és retro, hiszen a régi magnók dizájnját idézi, de tud valamit, amit azok nem: lebeg a vízen. Mindegy, hogy egy szálloda medencéjében, egy kis hegyi tóban vagy a tengerben hűsölsz, érdemes magaddal vinned a vízbe, ha még élvezetesebbé szeretnéd tenni a pihenést. A 149,99 dollárért (33 ezer forintért) kapható magnót teljesen vízálló borításának köszönhetően akár a víz alá is nyomhatod, semmi baja nem lesz. Ez egészen addig tart, amíg a borítás meg nem sérül, például mert egy „jó szándékú” haver megkarcolja egy tűvel, vagy a macska használja kaparófa helyett. A Floating Boombox elemmel működik, amellyel 25 órán át üzemképes. Kompatibilis mindenféle eszközzel, például iPoddal vagy androidos készülékekkel. Persze hálózati árammal is működik, de ezt a megoldást csak a szárazföldön ajánlatos használni.

Vélemény, hozzászólás?