Szemügyre vettük az áprilisi videójáték megjelenéseket.

Injustice: Gods Among Us
Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: NetherRealm Studios
Platformok: Playstation 3, Xbox 360, WiiU
Megjelenés: április 16. (USA), április 17. (AU), április 19. (EU), június 9. (JAP)

Injustice-700x393

Bár április hónap jóval gyengébb lesz, mint mondjuk február vagy március, azért így is akad majd egy-két jó program, pl. a verekedős játék és képregény fanoknak az Injustice: Gods Among Us, melynek készítői 2011-ben a nagysikerű Mortal Kombat reboot-ot hozták el nekünk. Az Injustice-ban a DC képregény hőseit és nemeziseit irányíthatjuk egy Mortal Kombathez hasonló nagyszerű történet keretében, melyről részleteket nem árulnék el, legyen annyi elég, hogy a DC legényei vagy Supermanhez vagy Batmanhez fognak csatlakozni. A sztori módon kívül a fejlesztők rengeteg single player tartalmait ígérnek és e téren, akár hihetünk is nekik, hiszen a Mortal Kombatben is volt 300 küldetésnyi challenge.
A játékmenet nagyban hajaz a Mortal Kombatre, néhol már túlságosan is. A harcok 2D-ben fognak zajlani, de a háttér a harmadik dimenziót is megcélozza, sőt a pályák többszintesek lesznek, ez azt jelenti, hogy a Batcave egyik helységből a másikba küldhetjük át az ellenfelet, mindezt egy rendkívül látványos és talán picit hosszú szkript keretében. Sőt a helyszíneken a tárgyakat is használjuk, vagy akár bele is üthetjük őket egy lógó vezetékbe. A tölthető csík is ismerős lesz a véres, fatalitys előző játékból, hiszen itt is minden karakternek lesznek szupertámadásai (pl. Superman lézerezése), melyeket használva feltölthetjük a cellákat (meg minden mással), a végén pedig egy rendkívül erős támadással (pl. Superman kiüti az űrbe az opponenset, majd visszaüti) ha szerencsénk van akár végezhetünk is ellenfelünkkel.
Az Injustice talán túlságosan is hasonlít a Mortal Kombatre (mozdulatok, hangok stb.), mégis, akinek tetszett a készítők előző játéka, szereti Supermant, Batman és a többieket, és nem is feltétlenül hardcore verekedős játék fan, annak kitűnő szórakozást fog nyújtani a DC-s hősök Offline és Online csatározása, addig meg tessék leszedni a demót.

 Trailer:

 

Dead Island: Riptide
Kiadó: Deep Silver
Fejlesztő: Techland
Platformok: Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
Megjelenés: április 23. (USA – PC-re 25-e, AU – X360-ra 26-a), április 26 (EU)

Dead-Island-Riptide-700x393

Spin-offnak hittük, de teljes értékű rész lesz a Riptide alcímű Dead Island. A négy ismert túlélőnek sikerült megmenekülnie (ha megvan az előző rész mentése, akkor áthozhatjuk statisztikáinkat) Banoi szigetéről, de egy újabb zombikkal teli szigeten kötnek ki. Egy új karaktert is kapunk John Morgan személyében, aki egy katona és mestere a közelharcnak. A környezet is befolyással lesz, ugyanis a rengeteg eső és vihar miatt sok területet majd csak a vízmennyiség csökkenésével tudunk majd elérni.

A korábban WiiU-ra megjelent Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge április 11-ig minden régióban megjelenik PS3-ra és X360-ra, jön a Star Trek játék a filmbéli szereplőkkel április 23-án Amerikában, míg április 26-án Európában, a PC tábort pedig a Star Wars: The Old Republic expansion csomagja, a Rise of the Hutt Cartel erősíti, mely április 14-én támadja be a boltokat.

Trailer:

Vélemény, hozzászólás?