Egy bizonyos kor után sokan szeretnék, ha végleg megállna az idő, és örök fiatalok maradhatnának. Az öregedésben talán a külső változások elfogadása

Figyeljünk oda, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk, igyunk elegendő friss vizet, mozogjunk napi rendszerességgel, nevessünk minél többet, és próbáljuk kerülni a stresszes életmódot. Ha ezeket betartjuk, már tettünk egy lépést annak érdekében, hogy fiatalosan nézzünk ki.

Az alábbiakban mutatunk egy olyan technikát, mely segítségével megőrizhetjük arcbőrünk fiatalságát is. Felejtsük el a vegyi anyagokat tartalmazó ránctalanító krémeket, inkább masszírozzuk rendszeresen az arcunk.

A Tanaka masszázs, a feltalálójáról Yukukok Tanakáról, egy 65 éves japán nőről kapta a nevét. A masszázshoz semmi másra nem lesz szükségünk, csupán a két kezünkre. Ha jobban kényeztetni szeretnénk magunk, használhatunk egy kevés kókusz-, olíva-, vagy mandulaolajat. A gyakorlatokat könnyedén elsajátíthatjuk, hiszen nem túl bonyolultak.

Az elején néznünk kell közben a videót, de egy idő után már magától is menni fog. Alig tíz percet kell szánnunk magunkra minden nap, ennyi igazán jár mindenkinek. Közben hunyjuk be a szemünk, és lazítsunk, így egyszerre kényeztethetjük a testünk, és a lelkünk is. A masszázs során serkentjük a nyirokkeringést, és megszabadulunk a fölösleges méreganyagtól. Arcunk élettel teli, élénk, és fiatalos lesz, hiszen a vérkeringésünk is megélénkül.