Kényelmes autóval közlekedni a téli hidegben, azonban sokszor váratlan és veszélyes helyzetek adódhatnak, ha nem készülsz fel az időjárás kihívásaira.

Egyszerű, de hatékony ötletek, hogy elkerüld a bosszantó helyzeteket!

WD-40, a jolly joker

620x0 (4)

Télen legjobb, ha el sem indulsz kontakt spray nélkül! Nagy segítség, ha befagyott a zár, vagy a kocsi ajtaja. Érdemes a tömítéseket körbefújnod ezzel a kenőanyaggal, így elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.

Gumiszőnyeg

620x0 (5)

Télen a havas cipőkről, csizmákról tetemes mennyiségű hó kerülhet az autódba. Ilyenkor egy jó gumiszőnyeg megvédi a kocsidat a hólé okozta korróziótól és attól, hogy a nedvesség miatt folyamatosan pára keletkezzen az utastérben.

Védd az ablaktörlőket!

620x0 (6)

Egyszerű, de nagyon hatásos módszer, hogy az ablaktörlő lapátokat parkolásnál felemeled a szélvédőről!Így megkíméled az ablaktörlőt, hogy ráfagyjon az ablakra és eltörjön.

Macskaalom

620x0 (7)

A macskaalomnak több hasznát is veheted a kocsiban! A jeges útfelületre, kocsikerekek alá szórva tapadási felületet biztosít, segít megszabadulni a jég fogságából!

Viasz

620x0 (8)

Kocsid is megérdemel egy kis kozmetikát. A viasztól nemcsak csillogni fog a karosszéria, de védi  az autót a só maró hatásától. A viaszolt karosszéria kevésbé is jegesedik!

Takard le a szélvédőt

620x0 (9)

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy megkíméld magad a reggeli hó- és jégmentesítéstől, ha a kocsid ablakát parkolásnál egy takaróval vagy egy leselejtezett törölközővel lefeded!

(forrás: ripost)