A gyantázás fáj, a borotválás pedig kikészíti a bőrt, és akárhogy is vesszük, rémes. Ezekkel a megoldásokkal többet segíthetsz magadon, mint hinnéd!

620x0 (2)

1. Válassz megfelelő borotvát

Hatalmas a választék a drogériákban, a legtöbben ezért nem is sokat vacakolnak a válogatással, inkább leveszik a polcról azt, amelyik kézre esik vagy amelyik a legolcsóbb. Érdemes mégis beruházni egy jó borotvára, lehetőleg olyanra, aminek jó sok pengéje van és direkt erre a területre fejlesztették ki, mert sok keserves pillanattól kímélheted meg magad. Ha nem szeretnél feltétlenül csupasz bőrt, csak kordában akarod tartani a szőrszálakat, akkor próbálkozz meg a szakállvágóval. Ez sokkal kíméletesebb megoldás!

2. Először rövidítsd meg a szőrszálakat

Ha túl sokáig vártál a soron következő szőrtelenítéssel, akkor mielőtt előkapod a borotvát, vágd rövidebbre a szőrszálakat. Jóval könnyebb lesz a dolgod így! Használhatsz erre a célra kisollót és elektromos készülékeket is.Utóbbi esetén legyél óvatos a szeméremajkak környékén, nehogy sérülést okozz!

3. Puhítsd a bőröd és a kezelendő területet

a63f02aca01ca71f3fedac5a89d58530d9b729b7

Legalább 5, de inkább 10 percet töltsd a zuhany alatt,mielőtt nekilátsz. A melegvíz felpuhítja a bőrödet, sokkal kevésbé fogsz irritációt tapasztalni.

4. Radírozz!

Használj finom szemcséjű bőrradírt vagy puha luffa szivacsot, ezzel kicsit hámlasztod a területet, utat nyitsz a benőtt szőrszálaknak, ráadásul könnyebben elérsz a borotvával a szőr tövéig.

5. Használj kíméletes borotvakrémet

Lehetőleg illatanyagmentes verziót válassz, de a cél mindenképpen az, hogy olyan borotvakrémmel puhítsd a szőrszálakat, melyet erre a területre javasolnak.

Sokan szeretik a különböző olajokat is használni erre a célra, de az nem túl szerencsés, mert eltömíti a pórusokat.

6. Húzd a borotvát a megfelelő irányba!

A szőr növekedésével megegyező irányban használd a borotvát. Ha így teszel, akkorelkerülöd a kipattogzott bőrt, a piros foltokat és benövést, mely kellemetlen, fájdalmas és még csúnya is.

7. Csak óvatosan a mozdulatokkal!

Ne nyomd rá bőrödre túlzottan a borotvát. Teljesen fölösleges, csak irritációt okoz, a szőrt viszont nem távolítja el jobban. Inkább ügyelj arra, hogy éles legyen a penge (ha nem az, akkor inkább cseréld le),segítségképpen pedig finoman feszítsd meg két ujjal a bőrödet.

8. Pótold az elfogyott habot

Egyes részeken többször is át kell haladnod a borotvával. Az is lehet, hogy a hab egy része egyszerűen lefolyik, mielőtt szőrtelenítenéd azt a területet. Pótold a borotvahabot a borotválás közben.

9. Hidratáld a bőröd

Miután szép sima lett a bőröd, kíméletesen szárítsd meg egy puha törölközővel, majd hidratáld. Itt is érdemes kerülni az illatanyagokat és az olajokat. Legjobb egy tiszta, könnyű hidratáló.

10. Viselj pamutból készült fehérneműt, laza ruhát

620x0 (3)

A mindennapokban persze gyakran szűk ruhákat hordunk, esetleg poliészterből készült fehérneműt. A borotválkozás után néhány órán át viszont viselj egy kényelmes pamutbugyit,minél inkább szellős és laza öltözékkel.

11. Két borotválkozás közben is hámlaszd a bőrt

Amikor már kezdenek kinőni a szőrszálak, használd ismét azt a finom szemcsés bőrradírt, melyet borotválkozás közben használtál, vagy menj végig a területen puha luffaszivaccsal. Ez megakadályozza a szőrszálak benövését.

12. Cserélj gyakran pengét

Válts pengét olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz. A borotvák feje nagyjából a negyedik használat utánmár jelentősen veszít az élességéből, ráadásul egy csomó fertőzést is hordoz. Használat után pedig mindig forró vízzel, alaposan öblítsd át a borotvádat.

(forrás: ripost)