Nem mindegy, hogy a testzsír hol van. Ha a combokon és a fenék környékén, akkor az nagyon jó!

[cmamad id=”40235″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

Az senkinek nem újdonság, hogy a nagy fenék óriási divat lett az utóbbi években. De azt gondolta-e volna bárki is, hogy még egészséges is?

Az oxfordi egyetem egy tanulmánya azt mutatja, hogy az aránytalanul nagy fenekű nők bárki másnál jobban ellenállnak bizonyos egészségügyi panaszoknak – írja a Sun.

nagy-popsi

A kutatáshoz nem kevesebb, mint 16 ezer nőt és feneküket vizsgáltak meg, a végeredmény pedig: a nagyobb fenekűek sokkal jobban ellenállnak a krónikus népbetegségeknek, mint pl. a magas koleszterinszint, szívbetegségek és a cukorbetegség.

Nem mindegy, hogy a testzsír a has környékén, vagy a combokon és a fenék környékén gyűlik. Előbbi ugyanis rossz, utóbbi pedig jó.

[cmamad id=”40235″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

Aki hasra hízik, hosszú távon gyulladásos megbetegedésekkel számolhat, de a csípő zsírszövetei semlegesítik a káros zsírsavak romboló munkáját.

A nagy fenék pedig az intelligenciának is jót tesz, mert bőveli a szervezetben annak az Omega 3 zsírsavnak a szintjét, ami segíti az agy fejlődését. Viszont ez a hatás a nagy fenekű nő gyerekénél jön majd elő, úgyhogy Kim Kardashian gyerekei hihetetlenül okosak lesznek!