A szerelem sajnos mulandó és ha nem vigyázol, egy idő után már csak a problémák maradnak a kapcsolatban. Ha pedig a bajokért folyton társadat hibáztatod, tényleg nagy a baj. De gondolod, hogy véletlenül habarodtatok egymásba? Biztos, hogy nem! Adj magatoknak esélyt! Igenis újraéleszthető a régi tűz, mutatjuk hogyan.

620x0 (23)

Ne a hibákat keresd!

A házasság nem fenékig tejfel. Ez azonban, mikor az oltár előtt álltok csodaszép ruhában, nem jut az eszedbe. Erre az idő tanít majd meg.Egy párkapcsolat sem mentes a buktatóktól. Neked csak annyi a dolgod, hogy ne a negatív, hanem a pozitív dolgokra koncentrálj.

A tudósok szerint ugyanis a hosszú házasság titka pont ebben rejlik.

620x0 (24)

Tipp: Ne gurulj be, ha a párod nem mosta el maga után a piszkos edényeket, csak betette őket a mosogatóba. Gondolj arra, hogy ezt nem lustaságból tette, hiszen ha ráér és éppen nem rohan a munkába, akkor nem mulasztja el a kötelességeit. Figyelj arra is, hogy a másik mennyi mindent megtesz érted, amit te nem értékelsz igazán. Keresd a pozitivitást minden mozdulatában.

Tanulj meg csókolni!

Attól, hogy állandó a partnered, még nem kell leszokni a romantikárólvagy épp a csókokról. A házasságok nagy részében a párok háttérbe szorítják az érzelmeiket. Az indok egyszerű, nincs rá idejük. Az arizonai egyetem kutatói épp arra ösztönzik a házastársakat, hogy legalább naponta egyszer csókolják meg egymást. Ez pedig nem a szájra puszit takarja, hanem egy igazi bensőséges csókot. Ez ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a testben, így a felek megelőzhetik a stresszt.

620x0 (25)

Tipp: Próbáld ki, hogy egy hétig minden nap megöleled és közbenmegcsókolod a másikat.Érezheted majd, hogy a dühöd elszáll ezzel az aprócska, de csodatévő mozdulattal. A hosszú házasságot alapozod meg, ezzel a kellemes figyelmességgel.

Ünnepelj!

Az egyik legjobb dolog a házasságban, hogy nemcsak a bánatod, de az örömöd is meg tudod osztani valakivel. Erről azonban sokan elfelejtkeznek, hiszen  csak a problémákra fókuszálnak. Ha pozitív dolog történik a pároddal, ne hagyd figyelmen kívül. Ülj le, hallgasd végig és örülj együtt vele. Ha csak a saját gondjaidat szajkózod, csalódottá teheted.

620x0 (26)

Tipp: Mindegy, milyen téren értek el sikereket, merjétek megünnepelni. Bontsatok fel egy üveg bort, menjetek el vacsorázni. Ezzel nemcsak tradíciót teremtetek a házasságban, de még közelebb is kerültök egymáshoz. Hiszen a jóban-rosszban nem csak a rosszról szól. Éljétek meg a jót is.

Légy hálás!

A legtöbb ember elfelejti, milyen bűvös hatást fejt ki, ha kifejezed a háládat. Ne félj kimutatni az érzéseidet, hiszen ha a rosszat fel tudod róni a másiknak, meg tudod tenni ezt a jóval is.

620x0 (27)

Tipp: Lehet, hogy önként, de lehet csak kérésre tesz meg a párod dolgokat. A kiváltó ok mindegy, a legfontosabb, hogy minden pozitív lépésért légy hálás. Nem kell sok hozzá, csak menj és öleld át. Egy odasúgott köszönöm is óriási jelentőségű a házasságban. Ha sokat alkalmazod, láthatod, hogy  a társad egyre többet segít. Ezt pedig a szavak erejével érheted el.

Mindig örüljetek egymásnak!

Butaságnak tűnhet, pedig az évek múlásával egyre kevésbé fejezitek ki azt, hogy örültök a másik jelenlétének. A házaspárok többsége feleslegesnek tartja ezt kimutatni, hiszen úgyis minden napjukat együtt töltik.

620x0 (28)

Tipp: Ha csak a munka idejére szakadtok el egymástól és tudjátok, hogy délután újra találkozni fogtok, akkor is legyen a viszontlátás bensőséges. Öleljétek meg egymást úgy, mintha egy hete nem találkoztatok volna. Erre a pár percre hagyjátok magatok mögött a munkahelyi gondokat, csak egymásra figyeljetek. Egy mosolynak és egy csóknak varázsereje van.

(forrás: ripost)