A Star Trek megafan Tony Alleyne „a 24. század interiőr dizájner”-ének vallja magát, de ez nem is meglepő. A londoni művész arra vállalkozott, hogy előző otthonát a Star Trek: The Next Generationben látott Transporter Control Consol replikájává alakítsa.

Az építkezést még az 1990-es évek végén kezdte meg, aminek eredménye egy lenyűgözően aprólékosan megtervezett, futurisztikus stílusban berendezett elvetemült fedélzet. A lakás Hinckley, Leicestershire-ben található. Az 58 éves Tony a közel 10 éve tartó építkezést házassága zátonyra futása után kezdte meg fájdalma enyhítése céljából.

Star-Trek-fedelzet-2

“Az egyik barátomtól kaptam egy Star Trek magazint, és őrülten lelkessé váltam. Mikor mondtam a haveromnak, hogy saját űrhajót akarok, kinevetett, aztán nagyot nézett az eredményen. A munka sokat segített a válás feldolgozásában, remekül levezettem vele a stresszt. Minden egyes szeglet egy új terápia volt.”

Star-Trek-fedelzet-3

Az ablakok fával lettek kívülről lefedve, és még az ajtócsengő sem hétköznapi. Ki gondolná, hogy ott benn egy egész univerzum kap helyet? A lakberendező pontosan ügyelt minden kis helyiségre, melyeket remek érzékkel alakított át a Star Trekből látott formákból építkezve. Mottója: „a boldogság drótok és vezetékek nélkül élni”, mely kifejezi sci-fi berendezési stílusát is. Eredetileg krém és metálos színekkel dolgozott, amik az USS Enterprise-ra voltak jellemzőek a ’79-es Star Trek: The Motion Picture-ben. Ezt kissé unalmasnak találta, majd felturbózta arra a formára, melyet a 1990-es évekbeli szériában láthattunk.

Itt tehetünk virtuális túrát a fedélzeten: http://www.24thcid.com/virtual-tour-1.html

Honlapja: http://www.24thcid.com/

Star-Trek-fedelzet-4 Star-Trek-fedelzet-5 Star-Trek-fedelzet-6 Star-Trek-fedelzet-7 Star-Trek-fedelzet-8 Star-Trek-fedelzet-9 Star-Trek-fedelzet-10 Star-Trek-fedelzet-11 Star-Trek-fedelzet-12

Vélemény, hozzászólás?