Négy csillagjegy, amely a legjobban képes átérezni mások örömét és bánatát.

A horoszkóp alapján rangsorba állíthatjuk, hogy ki és mennyire érzékeny, hiszen míg az egyik csillagjegy szülötte képes kellő távolságot tartani mások érzéseitől, addig egy másik csoport megtalálja azt a határt, ahol se érzéketlennek, se túlzottan érzékenynek nem lehet nevezni, ám akad négy csillagjegy, amely túlságosan érzékeny.

Bika: Elsősorban nem az érzékenységéről híres a Bika, mégis nagyon empatikus, ami miatt olykor hajlamos túlreagálni a dolgokat. Nagyszerű pár és szülő, akiből nem hiányzik a harci szellem.

Az érzéseit szereti az irányítása alatt tartani, de még a Bika esetében is eljön az a pillanat, amikor annyira feldühítik, felkorbácsolják az érzéseit, hogy bombaként robban, tehát jobb nem piszkálni a Bika érzékenységét!

Rák: Valószínűleg a Rák volt az első csillagjegy, aki az eszedbe jutott, amikor érzékenységről kezdtünk beszélni, hiszen ez a jegy a gyógyítás, gondoskodás, anyaság jelképe, aki legendás arról, hogy túlzottan érzékeny.

A Rák sokszor nem érti és nem tudja hova tenni az érzéseit. Ez azért történik vele, mert összezavarodik, hogy a saját érzéseiről van-e szó, vagy csak valaki másét vette át, ami felborította a lelki egyensúlyát.

Ebben a helyzetben jobb nyugton hagyni a Rákot, hadd bogozza ki a szálakat. Ugyancsak a Rákra jellemző, hogy gyakran ad újabb és újabb esélyt, de egy ponton neki is elege lesz, akkor pedig úgy elmegy, hogy vissza sem néz.

Mérleg: A személyisége miatt igazán érzékeny lélek a Mérleg, aki ösztönösen magára veszi mások érzéseit, gondjait, amiken hajlamos annyit gondolkodni, hogy a végén teljesen kimerül a megoldás keresésében.

A Mérleget az emberek és a környezet is erősen befolyásolja, tehát számára nagyon fontos, hogy milyen körülmények között dolgozik. Mivel ez a csillagjegy állandóan a belső harmónia megteremtésén fáradozik, ezért a lelkivilágát könnyen felborítja a diszharmonikus környezet.

A Mérleg hiába szeretné távol tartani magát a munkahelyi konfliktusoktól, mert azok mindenképpen hatnak rá, ezért csak kiegyensúlyozott légkörben tudja a legjobban kamatoztatni a képességeit.

Halak: Legalább annyira magára veszi mások érzéseit a Halak, ahogy a Rák, hiszen mind a kettő vizes csillagjegy. A Halak nagyon rosszul viseli a durvaságot, nyerseséget, ezért senkivel se barátkozna vagy járna, aki durva vele, vagy a beszéde nyomdafestéket nem tűrő.

Amellett, hogy a Halak túlzottan érzékeny, még rettenetesen hipochonder is. Állandóan retteg, hogy elkap egy betegséget, fájdalmai lesznek, de tüneteket is képes találni magán. Ha a Halak képes lenne leszámolni a fóbiáival, akkor nagyon boldog élete lehetne a horoszkópja szerint.

(Forrás: nlcafe.hu)