Aki nem szeret sem csomagolni, sem vasalni, a vidéki vagy külföldi üzleti utak előtt nagy dilemma elé kerül. Hiszen vagy időt szán arra, hogy megpróbálja úgy bepakolni az ingeit a bőröndbe, hogy azok ne gyűrődjenek össze, vagy kénytelen-kelletlen elfogadja, hogy a megbeszélés előtt a szállodában vasalnia kell majd. Hiszen csak nem jelenhet meg úgy a leendő partnerek előtt, mintha nem is repülőgéppel, hanem legalábbis futva érkezett volna a helyszínre. Ha az utóbbit választja, a helyzet még így is problémás, hiszen biztosan nincs olyan férfi, aki vinne magával vasalót egy üzleti útra – egyébként valószínűleg nő sem. Ha nem akarjuk a hotel felszereltségére bízni a dolgot, érdemes beszereznünk a legújabb kütyüt, amely megoldja a fenti problémát.

 

Gyűrött ing = nincs üzlet

Nem is gondolnánk, mekkora szerepe van az üzletben a külsőségeknek. Bár egy tárgyaláson vagy állásinterjún elsősorban az a lényeg, hogyan tudjuk előadni ajánlatunkat vagy képességeinket, nem pedig, hogy mit viselünk; ha mindezt úgy tesszük, hogy közben úgy nézünk ki, mintha a kutya szájából húztak volna ki, nem sok esélyünk van az üzlet vagy az állás elnyerésére. Szerencsére a gyűrött ingek problémájának kiküszöbölésére megjelent a piacon egy új vasaló, amely meglepő módon még a férfiaknak is jó barátja lehet.

Vasalás a taxiban

Egy vasalót már csak a mérete miatt sem szokás kütyünek nevezni; a legújabb hordozható, USB-s vasalóra viszont teljes mértékben ráillik ez a név. A tenyérben is elférő, USB-ről vagy számítógép híján két ceruzaelemmel működő vasalót nemcsak a szállodaszobában vehetjük elő, hanem akár a megbeszélésre utazva, a taxiban is, ha úgy látjuk, ráférne egy kis ráncba szedés az öltözékünkre. Beüzemelés után csak meg kell várni, amíg a minivasaló a kívánt hőmérsékletre melegszik, majd rácsíptetnünk az ingre vagy a nyakkendőre, és végighúzni az anyagon. A vasaló súlya mindössze 60 gramm, és 10 dollárba (2200 forintba) kerül.