Gabriel Dishaw “junk artistnak” vallja magát, aki kidobott és haszontalanná vált alkatrészekből építi meg zseniális szobrait, makettjeit, több alkotás van már a háta mögött. Nem kis fába vágta fejszéjét, mikor újrahasznosítással próbálkozva nekilátott egy Star Wars szériának is.

A művész mániákusan szeret fémekkel és gépekkel dolgozni, bevallása szerint ez az anyag felszabadítja a fantáziáját. Hogy kreativitását szabadjára engedje, környezetében található objektumokból alkot valami egészen újat. A hozzávaló részecskéket régi írógépekből, számítógépekből, és más masinákból gyűjti össze. „Összegyűjtöm, amiket az emberek nem használnak túl sokáig, és ahelyett, hogy a szemétben végeznék, én felhasználom őket.” Célja, hogy az elhasznált technikai eszközöket új köntösben tálalja, ennek pedig kitűnő felhasználási módja lehet egy tetszetős szobor, főleg ha azok a geekek kedvenc szereplőiről mintázottak.Junk-Art-C3PO-Woody-2

Gabriel zseniálisan játszadozik hozzávalókkal, nem kis türelemjáték lehetett az embernagyságú fembot megépítése, melyhez rengeteg billentyűt felhasznált, vagy a színpompás pávamadár. Vigyázat, a most következő képek komoly inspirációforrások lehetnek a barkácsolással kacérkodó mesterembereknek!

 

Junk-Art-C3PO-Woody-3

A Star Wars rajongók örömére külön szériát szentelt a sci-fi klasszikusnak, elsőként Darth Vadert építette meg, aki azóta sikeresen elkelt. C-3PO-t 800$-ért árulja jelenleg oldalán. A facebook oldalon követhető postok szerint már rohamosztagosok fegyverein is dolgozik, illetve más fantasztikus mordályokon.

 

 

 

Junk-Art-C3PO-Woody-5 Junk-Art-C3PO-Woody-6 Junk-Art-C3PO-Woody-7 Junk-Art-C3PO-Woody-8

Oldala: https://gabrieldishaw.sqsp.com