A 2007 óta zárva tartó Erkel színház 2013. március 1-jén újra megnyitotta kapuit. A nagyszabású megnyitót három hazai balett-társulat közös estje indította. A különleges kínálatban a Győri Balett  Liszt zenéjére, Fodor Zoltán által koreografált Magyar Rapszódiát, a Pécsi Balett, A Jó és a Rossz kertjéből című Cameron McMillan-koreográfiát, a Magyar Nemzeti Balett pedig Lukács András táncszínpadi alkotását, az Örvény című produkciót mutatta be.

Sem a közönség, sem a felelősök nem gondolták volna, hogy 5 év múltán újra megnyithatják a színház kapuit, ugyanis a 2007-es évben a színházat bontásra ítélték, mert felújításra szorult, ugyanis akadtak hibák bőven, és néhány részen veszélyes is volt.

erkel-epulet-regi

2011-ben a színházat “rehabilitálták” így nem került sor a bontásra, ezt követően kisebb-nagyobb felújításra volt szükség, hogy mégis újabb köntösben tűnhessen fel az épület, de ezek a felújítások még csak az első szakaszai a teljes átalakításnak.
A színpad és a nézőforgalmi terek a produkciók méltó színre vitelére alkalmas állapotban vannak.

A tavaszi műsorfolyam március 1-én este 19:00-kor a Pas de trois című balett-esttel kezdődött, majd a Magyar Rapszódiával, a Jó és a Rossz kertjéből-lel, valamint az Örvénnyel folytatódott.

A tavaszi műsorfolyam, ami tulajdonképpen a próbaüzem, június 9-ig fog tartani. Ez alatt számos remek, a diáksághoz szóló, valamint a családi szórakozást kielégítő darabot mutatnak be, például a János Vitézt, vagy a Pomádé király új ruháját, de a népszerű operák sem maradhatnak ki a repertoárból: Don GiovanniAida és a Don Carlos. Olyan elismert operaénekesek lépnek majd fel a színházban, mint Sümegi Eszter, Váradi Zita és Bretz Gábor, de mellettük nemzetközi operaénekesek is fellépnek, például Komlósi Idikó.

erkel-epulet-regi-2

Ezek az előadások még csak töredékei a felhozatalnak, de a rendezők és az igazgató  garantálja, hogy a színházba látogatók nem fognak unatkozni, mert direkt olyan előadásokat terveztek bemutatásra, ami méltó lesz a színházhoz és kedves/kielégítő a közönségnek.

Vélemény, hozzászólás?