Élvezd fesztelenül a pillanatot! Legyél körültekintő a tökéletes rúzsozás, valamint a tartós hatás érdekében – megmutatom, hogyan használd az ajakkontúr-ceruzát!

20160124kell-a-szajkontur-de-nem5

Mielőtt bármilyen színnel illetnéd ajkadat, először készítsd elő a terepet.Akár természetes, akár szenvedélyes ajkakat szeretnél, mindenekelőtt radírozz, legalább hetente egyszer, hiszen csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs. Az ajakradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszünteti a kicserepesedést, és érzékien puha, egyenletes felszínt eredményez, amin már jól mutatnak a színek.Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás, mert ajkunk szerkezetében nincs faggyúmirigy, pigment, ezért sokkal érzékenyebb mindenre, körültekintő gondoskodást igényel.

A tökéletes kontúrozás lépésről lépésre

Először a kupidóívet, a felső ajkad közepén a V alakot jelöld ki, majd az alsó ajkad alsó ívét középen, ez után az ajakszegleteket, majd kösd össze a kijelölt részeket belülről kifelé haladva. Ha összekötötted, satírozd ajkad egészére a kontúrceruzát, és jöhet a harmonizáló rúzs, illetve szájfény a végén.Az élénk színű ajakrúzsokhoz majdhogynem kötelező harmonizáló színű ajakkontúrt használni a tökéletes végeredmény érdekében!A legfontosabb szabály, hogy az ajakkontúr-ceruza színe mindig harmonizáljon a rúzs színével.

20160124kell-a-szajkontur-de-nem6

A tökéletes színválasztás szabályai:

A világos, meleg színek teltebbnek, míg a sötét, hideg árnyalatok optikailag vékonyabbnak mutatják az ajkakat. Roppant előnytelen az éles, sötét kontúr, még a 90-es években sem állt jól senkinek, még a legendás szexszimbólumnak sem: Pamela Anderson ebben az időben éles, barna kontúrt használt rózsaszín rúzzsal párosítva. A szájkontúrceruza színe ne legyen sötétebb, mint a rúzs színe! A ceruzát ne éles, szó szerinti körbekontúrozásra használd, hanem satírozd ajkad egészére a színt, így tökéletes alapot biztosít.

Ha teltebb hatást szeretnél, akkor is törekedj a természetes kinézetre, ezért ajkaid külső vonalát élénkítsd, majd satírozd ajkad egészére a ceruza színét, de az alsó ajkad közepét hagyd szabadon. Harmonizáló színű rúzzsal fesd be ajkaidat, és az alsó ajkad közepére két árnyalattal világosabb színt tegyél!

Semmiképpen ne rajzold túl ajkaidat, mert harsányan látszani fog a túlzás.

20160124kell-a-szajkontur-de-nem7

Ha mindenképp nagyobb ajkakat szeretnél, akkor a kupidóívet emeld meg, de figyelj arra, hogy az ajkaid szegletében záródjon. Egyenletesen satírozd ajkad felszínére a ceruza színét, majd erre tedd a harmonizáló színű ajakrúzst. Az ajakkontúr-ceruza az ajak egészére satírozva egy tökéletes alapszínt és felszínt biztosít, tartósabbá téve az ajakrúzst.

A teltebb hatást még lehet fokozni egy ügyes kis csellel. Az ajakkontúrozás után tegyél a kupidóívre highlightert, vagy bőrszínű fényes krémet; ez a lelágyított és fénnyel kiemelt rész optikailag teltebbnek mutatja ajkaidat.

Tartós hatás eléréséhez az ajakápolás után használhatsz ajak báziskrémet. A báziskrém egyenletes, selymes felszínt biztosít, általa még tökéletesebben kontúrozhatsz, és szebben mutat majd a rúzs vagy a kedvenc szájfényed is.

(forrás: life)