Még friss és ropogós a Microsoft bejelentése az új Xbox konzol megjelenésének dátumáról, válaszul a Sony is mutat pár érdekes dolgot next-gen konzoljáról, a PS 4-ről. A Sony új videója bemutatja, hogyan fog festeni és funkcionálni a DualShock 4 kontroller.

Az április 25-én megosztott hivatalos videóban három fejlesztő beszél a kontroller legfőbb jellemzőiről, és arról, hogy milyen felhasználói élményekkel kecsegtet az új konzol.

Természetesen nem tér el radikálisan az eddig megszokott PS kontroller formától, de frissebb, modernebb verziót vehetünk majd a kezünkbe. Kisebb finomításon estek keresztül az analóg karok és a gombok érzékenysége, mellyel az irányítás pontosabbá válik.  Az L2 és R2 gombok lekerekítettebb alakot kaptak. Középen egy multi-touch pad foglal helyet a Start és Select gombok helyett, mely egyszerre több ujjat lesz képes érzékelni. Az egyik leglényegesebb újdonság azonban a Share gomb, aminek segítségével a felhasználók játékos pillanataikat oszthatják meg akár a Facebookon, vagy a Youtube-on, felvett formában.

Az új videóból kiderül, hogy a DualShock 4 elején elhelyezkedő szembetűnő kék fénycsík képes érzékelni a játékos helyzetét: ha az helyet változtat a szobában, vagy másnak adja át kontrollerét, a PS 4 automatikusan átrendezi az elhelyezkedés sorrendjét az osztott képernyős két személyes játékoknál. Ez folyamatosabbá és kényelmesebbé teszi a játszást, és még érzékenyebbé teszi az egész konzolt.

A kontroller tartalmaz még beépített hangszórót, amivel a játékosok kommunikálni tudnak multiplayer, ko-op menetek közben, illetve extra hangok is átszűrődnek majd rajta, akár a játékok soundtrackjeiből. Több dinamikus hang is bekapcsolódhat a játékélménybe, például egy lövöldözős játék során a lövések hangja. Valószínűleg a horror és akció játékok esetében még jobb játékélményt kaphatunk így.

Forrás: T3.com

 

Sony-PS4-2 Sony-PS4-3 Sony-PS4-4 Sony-PS4-5 Sony-PS4-6 Sony-PS4-7