A Központi Nyomozó Főügyészség új felvételeket tett közzé arról az emberről, akit a múlt szombati Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. Az ügyészség „előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen”.

terez-koruti-robbanto-1

 

terez-koruti-robbanto-2

 

terez-koruti-robbanto-3

 

terez-koruti-robbanto-4

 

terez-koruti-robbanto-5

 

terez-koruti-robbanto-6

 

terez-koruti-robbanto-7

 

terez-koruti-robbanto-8 terez-koruti-robbanto-9

 

 

A halászkalapjáról elhíresült feltételezett elkövetőről már kerültek ki felvételek, a rendőrség pedig 10 millió forintos nyomravezetői jutalmat is ajánlott, de egyelőre nem vezetett eredményre a keresés. Az ügyészség továbbra is a lakosság segítségét kéri.

Az összefűzött videón az látszik, ahogy a férfi egy boltban is a jellegzetes sapkáját hordja. Azt nem tudni, hogy a felvételek mikor és pontosan hol készültek. Az utolsó képen látható, ahogy valaki elbiciklizik a robbantás későbbi helyszínén, a rendőrség ezt a személyt keresi, hátha látott valamit, ami segítheti a nyomozást.

A szeptember 24-i robbantásban két rendőr sérült meg komolyabban, egyikőjük súlyosan, másik életveszélyesen.

Az ügyészség kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számon, vagy a „Telefontanú” 06/80-555-111 zöld számán. Bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

 

forrás: index