Már lassan három éve, hogy James Cameron kiadta az Avatart, amely végül is minden idők legsikeresebb (sci-fi) filmje lett. Ebből adódóan azt hihetnénk, hogy már nagyban folynak a következő részek legyártásai, de nem. Cameron nem rég tett közzé egy gondolatot, melyben azt mondja,  szellemileg teljes mértékben a Pandorában él és gondolkozik, előkészítve az újabb forgatókönyveket és a hozzá tartozó történetek részleteit.

avatar--james-cameron-sam-worthington-2

A saját maga alkotott fantáziában lévő rendező úr egy interjúban a következőt mondta:

” Most az Avatar 2-3-on dolgozom. Beszélgettem minap Peter Jacksonnal, és ezt mondtam neki: ‘Neked könnyű volt haver. Előre megvoltak a könyveid amiket feldolgozhattál. Nekem viszont a semmiből kellett teremtenem.’ Ezért van az, hogy teljesen belemerültem a Pandora világába. Már-már beleőrülök. Érezned kell, ahogy az induló nyomaték jön, majd erre ráépítened. Ez az, amikor kezd szórakoztató lenni a dolog. A karakterek elkezdenek maguktól beszélni és a sztori önmagát építi fel. Már majdnem ezen a szinten vagyok. Ez egy gyorsan épülő dolog.”

A rendező nemrég költözött Új-Zélandra, hogy a filmen dolgozhasson, ahol elmondása szerint inspirációra lel. Hozzátette, “hogyha egy speciális világban akarsz élni, mint a Pandora, akkor konkrétan abban a világban kell élned”. Majd azzal folytatta, hogy az első rész megírása gyerekjátéknak számított.

avatar--james-cameron-sam-worthington-3

Az első film minden idők legnagyobb kasszasikere volt a maga 2.782 milliárd dollárjával, így jogos a kérdés, hogy érez e nyomást a rendező:

“Nyomást nem. Ez egy kicsit ijesztő, mert a folytatások mindig is trükkösök voltak. Meglepőnek kell lenned, miközben a közönség megérzései előtt haladsz. Ugyanakkor fontos, hogy olyan dolgokkal kedveskedj nekik, amelyeket az előző filmből ismernek és szeretnek is. A múltban megjártam már ezt az utat, szóval nem túlságosan aggódok emiatt. Ugyanakkor, muszáj pontosan kézbesítenem ezeket az emlékeztető dolgokat.”

avatar--james-cameron-sam-worthington-4

Abban biztosak lehetünk, hogy Cameron igazán látványos dolgokat fog létrehozni a folytatásokban. Ahogy hallani lehetett még a múltban, a következő részekben sok víz alatti dolog lesz, szóval valami olyan amire igazán megéri majd befizetni.

Az első folytatást eredetileg 2014-ben szabadították volna az Avatar rajongókra, de most úgy néz ki, hogy Cameron nem igazán lesz képes tartani az ütemet.

Vélemény, hozzászólás?