Exkluzív keretek között, a 007-es ügynök (Daniel Craig) vezényletével mutatkozott be az új Land Rover Range Rover Sport. Az újdonság természetesen minden tekintetben felülmúlja elődjét. Nyáron érkezik hozzánk.

Rögtön meg is ragadnám az alkalmat, hogy kijavítsam magam, hisz a gyártó szerinti valaha épített legsportosabb Landy szerencsére egyik leggyengébb pontját tekintve a gyarapodástól eltérő utat választotta: kiviteltől függően 3-400 kilót adott le a teljesen alumínium váznak köszönhetően – jóllehet, szükség is volt a fogyásra, ismerve az előd 2,5 tonna feletti menetkész tömegét. Ettől függetlenül nyugodtan meghagyhatjuk a “nehéz-atléta” kifejezést az aszfaltterepjárónak…

2014-Range-Rover-Sport-562-700x466

A nagy testvértől csak nüanszokkal eltérő belső továbbra is inkább eleganciájával hódít

A tér minden irányába történt növekedésnek köszönhetően immáron 7 személy szállítására alkalmas jelző kerülhet a forgalmiba. Ettől függetlenül nem kell félnie azoknak a vásárlóknak sem, akik továbbra is megpróbálkoznának letérni az aszfaltról: a gyár minden változatba a ZF új generációs, 8 sebességes váltóját szereli, kérésre akár felezővel – bár ezutóbbit myugodtan róhatjuk a Land Rover sajátos humorának számlájára.

2014-Range-Rover-Sport-682-700x466

Tovább folytatódik az Evoque-kal megkezdett stílusirányzat.

Bár a Range Roverrel csak 25%ban, egyezik, a motorháztető alatt mégis csak toldozás-foltozás történt. Európának marad az 5 literes 510 lóerős V8-as, ám később (végre) érkezik két dízel változat is, nagyjából 250 és 330 lóerős lépcsőkre kell számítanunk. A dízel-hibrid változat körül egyelőre nagy a csend.

2014-Range-Rover-Sport-282-700x466

Az SUV, a Range brandhez hűen minden földi jóval ellátja – nyártól akár magyar – utasait. Legyen az táblafelismerés, automatikus hasmagasság vagy fényszóró állítás, aktív kormányzás. Kisebb folyókon való átkeléskor hasznos lehet a Wade Sensing, bár az az érzésünk, hogy ezen a ponton az angolok (indiaiak) ismét pályát tévesztettek…

Vélemény, hozzászólás?