A kelta tündérhoroszkóp minden csillagjegyhez hozzárendelt egy-egy különleges teremtményt.
fairy3A lelkünk mélyén mind angyalok, ördögök, madarak, virágok vagyunk, legalábbis akkor, ha horoszkópról van szó, hiszen a különböző népek szeretnek valamit hozzárendelni a csillagjegyekhez. Ez alól a kelták sem kivételek, hiszek ők a tündéreket közül választottak egyet-egyet.

Keressük meg a csillagjegyünket, hogy megtudjuk, hogy Tündérvilág melyik teremtményére hasonlítunk a lelkünk legmélyén!

Kos – Törpe: Még mielőtt felháborodva kikérnénk magunknak, hogy mi az, hogy „csak” egy törpére hasonlítunk, tudnunk kell, hogy ez valójában milyen tulajdonságokat jelent. Igaz, a törpe alacsony, de ennek ellenére erős alak, aki a hegyekbe, barlangokban él, és bányákban bányássza az imádott nemesfémeket, amelyből páncélt, fegyvert, ékszert készít.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a törpe komoly varázserővel rendelkezik. Képes például mágikus erővel felruházni egy-egy tárgyat. A föld alól ritkán jön fel, mert a napfény kővé dermeszti. Kicsit öntörvényű, makacs, akaratos, de nagylelkű, segítőkész teremtmény, ezek pedig ugyebár ismerős tulajdonságok egy Kosnak?

Bika – Daoine sidhe: A Tuatha de Danaan nép tündérei, tehát a nagy Tündér- és Anyaistennő Danu követői a Daoine sidhe, akiknek a kelták szerint az írországi megalítok, tehát a tündérvilág bejáratainak keletkezése köszönhető. Emellett ők őrzik a Grák kincseket.

Híresek a zenejátékukról, illetve arról, hogy képesek zenei ihletet adni. Az elképzelés szerint magasak, emberszerűek, intelligensek és földöntúlian szép tündérektől van szó, akik fajtájának legnemesebbje.

Minden okunk megvan arra, hogy hálásak legyünk a keltáknak, amiért hozzánk párosították ezt a kasztot, amelynek királya Finvarra, akinek a tündérkastélya a Knockma dom alatt található. Állítólag a király szívesen rabol nőket az emberi világból, úgyhogy vigyázzunk magunkra!

Ikrek – Elf: A tündéreket két csoportra osztjuk, a sötét és a világos udvarra. Országukat Elfame-nek nevezik. Az elf királyok és királynők komoly mágikus képességekkel rendelkeznek, nagyon jól értenek a varázsláshoz, és még elképesztően okosak is.

Ikrekként valószínűleg már felfedeztük magunkban ezeket a tulajdonságokat, amelyekhez hozzátartózik még a segítőkészség. Az elfek rosszindulatúak is lehetnek, a zenéjük megbabonázó hatással van az emberekre, akik táncra perdülnek, ha meghallják a muzsikát. Az elfek kerülik a napvilágot, mert attól kővé dermednek.Bean-TigheRák – Bean-Tighe: Valószínűleg nem ér meglepetésként, hogy egy házi tündért kaptunk a keltáktól. A mesék szerint a házi tündérek mindig egy családhoz tartóznak, a feladatuk pedig a háztartás, ház körüli munka, amiért cserébe süteményt és tejet kapnak.

A Bean-Tighe jelentése a „ház asszonya”. A munkájához tartózik az is, hogy vigyázzon a gyerekekre, az állatokra. Mivel Rákként családcentrikus és segítőkészek vagyunk, ezért valószínűleg ez sem lepett meg. A tündérünk jóságos, nagymamaszerű, de ő a nagy hatalmú Tündér Keresztanya is, aki képes bármilyen problémát megoldani azzal, hogy egyszer-kétszer megsuhintja a varázspálcáját.

Oroszlán – Kobold: Ne sértődjünk meg, de mi a csintalan koboldot kaptuk a keltáktól! Ezek a tündérek óriási varázserővel rendelkeznek, ritkán vegyülnek az emberekkel, és imádnak az erdőkben ijesztgetni, gonoszkodni.

A velük kapcsolatos legismertebb legenda arról szól, hogy amennyiben követjük a szivárványt, akkor annak a végében aranyat fogunk találni. Ez az oka, hogy nagyon féltik az aranyukat, amiből egy korsónyi mindig van náluk.

A koboldok külsőre kicsik, középkorúak vagy idősebb emberek, zöld ruhát viselnek, amihez csatos cipőt húznak, a fejükre pedig háromoldalú kalapot tesznek. Nagyon elegánsak még a legszürkébb hétköznapon is.

Szűz – Banshee: Nem arról van szó, hogy elsírjuk, kisikoltjuk a tüdőnket, ha valaki meghal, bár igaz, hogy elsősorban erről híres a skót banshee, aki ünnepélyes, csodás ruhát visel, az arcát fátyol takarja el, és makrancos paripán lovagol.

Jellemző rá, hogy egyszer gyönyörű nőként, majd vénséges banyaként jelenik meg. A munkája az, hogy a családok közeli hozzátartózójának szerencsétlenségét, baleseteit jelezze a hangjával, megjelenésével.

Emberként hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a kritizálást, a dolgokat túlértékeljük, mert mindig biztonságra, nyugalomra törekszünk. Habár a banshee tartózik hozzánk, mégsem vagyunk vészmadarak, mert ez inkább arra utal, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, de ne csak a rosszakra.Banshee 2Mérleg – Manó: Aranyos, picike, barátságos, nagy varázserővel rendelkező tündért kaptunk a keltáktól. A manók szeretik az embereket, akiknek szívesen segítenek, ám amikor arra van szükség, akkor nevelési célzattal megleckéztetik az erre rászolgálót.

A manó is lehet rossz indulatú, mint minden tündér, de ők jellemzően akkor azok, ha megsértik. A manók jól érzik magukat egyedül, de kisebb csapatban is elvannak az erdőkben, ahol játszanak, bohóckodnak.

Mindemellett nagyon erősek, okosak, amilyenek mi is vagyunk az intelligens, bölcs, segítőkész természetünkkel. Abban is hasonlítunk a manókra, hogy köztük is van otthonba vágyó házi manó, de sokan arra vágynak, hogy megőrizhessék a szabadságukat.

Skorpió – Gwragedd Annwn: A walesi víztündér a Maidens (szüzek) tavában él, és gyakran választ halandó férjet. A vele kapcsolatos legnépszerűbb legenda úgy szól, hogy egy férfi a tó mellett terelte, legeltette a nyáját, amikor egy nap meglátta, hogy Gwragedd Annwn egy aranycsónakban evez a tavon.

A férfi azonnal szerelmes lett a tündérbe, akinek felajánlotta az ebédre vitt kenyeret. Gwragedd Annwn erre azt válaszolta, hogy a kenyér túl kemény, majd eltűnt a mélyben. Másnap a fiatalember sületlen tésztát kapott az édesanyjától.

A fiú elvitte a tóhoz, de Gwragedd Annwn most azt mondta, hogy túl lágy a kenyér, és megint elment. A harmadik napon közepesen sült kenyérrel állított be a kitartó legény, aki végre eltalálta Gwragedd Annwn ízlését.

A hozzánk rendelt tündér nagyon sok tulajdonsággal bír, de a legkellemetlenebb benne az, hogy a temetéseken nevet, az esküvőkön sír. Kérlelhetetlen, válogatós Skorpióként valószínűleg értjük, hogy miért Gwragedd Annwn lakozik a lelkünk legmélyén.

Nyilas – Pixi: Állítólag a pixi tündérek eredetii alakjukban nagyobbak az embernél, de alakváltóként képesek kisebbnek mutatni magukat. Az elképzelés szerint szárnyas, túlméretezett fejű, hegyes fülű és orrú, zöld holmit viselő teremtményként jelennek meg.

A mesék szerint éjjelente összegubancolják az emberek haját, lovak sörényét. A varázserejük segítségével imádják átverni az embereket, akiket rendszeresen olyan ösvényre terelnek, ami hirtelen eltűnik. Mivel a pixi imádja a turpisságot, ezért jó, ha tudjuk, hogy sóval és vassal védekezhetünk ellenük.

Mindemellett híresek arról, hogy remekül bánnak az arannyal és a bronzzal. Ha arany és ezüst csillámokat látunk, akkor az a pixi por, tehát korábban ott járhatott a tündér. Kalandos, játékos, kicsit gyermeki Nyilasként nem meglepő, hogy a pixi illik hozzánk.fairy2Bak – Magányos tündér: A kelták szerint magányos, piros kabátot viselő tündérek vagyunk a lelkünk mélyén, mert olyan kis magunknak való teremtések vagyunk, aki szeret utazni, kalandozni, egyedül, szabadon lenni, és azt tenni, amit akar. Állítólag a magányos tündérek között is akad gonoszkodó, tréfálkozó.

A tündéreknek ez a fajtája magába foglal néhány természetszellemet, kisebb istent, akiket száműzött a Tündérország. A másik fajtája barátságos, udvarias tündér, aki a varázstudományával segít az embereknek, de csak akkor, ha van hozzá hangulata.

Vízöntő – Kelpie: A skót vízi tündér fiatal ló vagy szakállas férfi képében jelenhet meg. A legszívesebben folyók és patakok közelében élnek, imádnak másokat szórakoztatni, igazi csínytevők, akik nem tűrik el, ha valaki megsérti a területük határát.

Emellett nagyon akaratosak, öntörvényűek, valamint különösen fontosnak érzik a szabadságuk megtartását. Amikor valaki felbosszantja őket, akkor megeszik a vétkest. Olykor engedik, hogy az ember felmásszon rájuk, ám ez csapda, mert ilyenkor a tündér meglódul, és az ember egyet se pislog, már Tündérországban van, ahonnan nincs kiút.

Halak – Merrow: Több tengeri tündér tiszteli ezt a fajt, mert a merrow az egyik legnemesebb kaszt a kelták szerint. Némelyik példány piros tollas, vállig érő sapkát visel és a tenger mélyén lakik. A legendák úgy szólnak, hogy ők nem térhetnek vissza az otthonukba, ha valaki ellopja a sapkájukat.

A női merrow gyönyörű, nemes, okos, varázshatalommal rendelkező teremtmény, aki sellőkhöz hasonló csáberővel hódít, és a vihar előtt bukkan fel. Néha összejönnek egy-egy ember férfival, ám a férfi tündérek nagyon rondák, viszont vidámak, kedvesek.

(Forrás: noiportal.hu)