A zombis horrorok rajongói a rengeteg filmélményből nyert tapasztalattal felvértezve biztosan ráripakodnak néha magukban az aktuális főszereplőre, hogyan sétálhatott olyan felelőtlenül az élőhalottak karmaiba. Persze, mivel horrorról van szó, folynia kell némi vérnek, hogy meglegyen az izgalom.

Egy valós szituációban (igen, tisztában vagyunk vele, hogy épp egy zombitámadást neveztünk valós szituációnak) biztosan képesek lennénk egy sokkal jobb stratégiát kidolgozni, hogy felvehessük velük a harcot. A tervek szerint idén ősszel megjelenő Map of the Dead zombis túlélő játékot nagy várakozás övezi. A chicagói Doejo fejlesztette alkalmazás weboldala (www.mapofthedead.com) áprilisi elindulásakor mindössze két nap alatt 435 ezer látogatót szerzett, és több mint kétezer e-mailt kaptak a rajongóktól, akik a részletekről faggatóztak.

zombie-map-700x334
A weblapon található térkép a Google Maps helymegjelöléseit és adatait használja, és feltünteti azokat a helyszíneket, amelyek hasznosak lehetnek egy zombitámadás esetén. Így az élelmiszerboltokat (hiszen ki tudja, meddig tart a támadás, szükségünk lehet némi ellátmányra), az italboltokat (ki tudna józanul elviselni egy hasonló helyzetet); gyógyszertárakat, orvosi rendelőket és kórházakat (ha gyógyszerre vagy kötszerre van szükségünk); fegyverkereskedéseket és barkácsboltokat (fegyvert mindenképp be kell szereznünk, vagy ha nem tudunk, magunk is összeeszkábálhatunk valamit); reptereket, kikötőket és benzinkutakat (ha tudunk repülőt vezetni, simán elköthetünk egy magára hagyott gépet). A térkép pirossal jelöli a veszélyeztetett területeket. Voltaképp bármilyen emberi létesítmény annak számít, így legkevésbé a nagyvárosokban vagyunk biztonságban. Illetve persze a temetőkben. A weblap azt ajánlja, mivel egy zombitámadás esetén előbb-utóbb áram és internet nélkül maradunk, nyomtassuk ki a térképet, hogy mindig kéznél legyen. Az interaktív, többjátékosos zombilikvidáló küldetésre már most feliratkozhatunk, ha szeretnénk értesülni a legújabb fejleményekről.