Lemerült a telefonod? Akkor tekerd még kicsit a cangád, mert a Siva Cycle generátora, az Atom segítségével akár telefont is lehet tölteni bringázás közben.

Untitled-4

Aki kerékpárra pattan ahelyett, hogy autóba ülne, már sokat tett környezetéért és saját egészségéért.  A befektetett energiából nem csak testi frissességet profitálhatunk, hanem a kreatív elméknek köszönhetően már elektromosságot is, egy apró kütyünek segítségével.

generate_electricity_for_your_devices_with_the_atom_generator_by_siva_cycle_ygtws (1)

Napestig lehetne szemezgetni az ötletes Kickstarter projektek között, egy azonban különösen népszerűvé vált a hetekben. A külföldi tech blogok felfigyeltek a Siva Cycle ötletére, mely annyira remeknek bizonyul, hogy valószínűleg a közeljövőben könnyen hozzá lehet majd jutni (jelenleg érdemes beállni a támogatók sorába, hogy megkaparintsunk egyet.)

1

Az Atom szett egy pehelysúlyú generátort, egy szerelhető akkumulátort, és egy USB portos vezetéket tartalmaz. A készüléket pofonegyszerű felszerelni, súlya miatt pedig nem zavar bele a biciklizés élményébe, kb. egy banán tömegének felel meg.

2

Miközben vadul teperik a pedált és pörög a kerék, a generátorforgása közben elektromosság keletkezik, amit az elektronikán keresztül az akkumulátor gyűjt össze. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy az USB-vel lehet csatlakoztassuk hozzá telefonunkat.

3

Minél több pénzt sikerül összegyűjteni a támogatóktól, annál finomabb kütyü lesz belőle. Ha elérik a $ 110,000-t egy állapotjelző fényt fog kapni az akksi, mely a töltöttség mértékét mutatja: piros, narancs, és zöld jelzi az üres, félig, és teli állapotokat. 130,000 dollár felett kevesebb töltési időt ígérnek. Május 7-én egyelőre 102,616 dollárnál járnak, és 16 nap van még vissza a gyűjtés végéig.

http://youtu.be/whZIuLkvdI4

 

4

 

http://sivacycle.com/

http://www.kickstarter.com/projects/332999904/the-siva-cycle-atom-powering-your-life-one-pedal-a

 

Untitled-45