Love is in the air 

Egy kávézóban, egy barát által, az interneten vagy bárhol máshol megismerkedtetek. Valami biztosan kialakult köztetek, hiszen valaki találkozni hívta a másikat, aki bele is ment az ötletbe. Eddig egyszerű a képlet, nem? Akkor mégis miért bonyolódnak ezután annyira a szálak, hogy utána még egy kötésre szakképzett nagymama sem tudná kibogozni a fonalakat? Az első találkozás után két lehetőség van: tetszik, vagy nem tetszik. Ezt a lehető legegyszerűbb dolog megállapítani, épp, amennyire egyszerű ezt tudtára adni az illetőnek, azonban ez általában nem így történik. Vegyük is rögtön az első variációt.

20151109atvirrasztott-ejszakak-el-nem-mondott6

Minden oké. 

Haver, iszonyatosan könnyű dolgod van. A találkozó után csupán annyi dolgod van, hogy keresd. Mindegy, hogy annyit írsz rá, hogy milyen jó, hogy találkoztatok, vagy csak annyit, hogy amúgy hazafele tök nagy volt a köd, de az ember lánya ilyenkor azzal is megelégszik, ha rádobsz egy szmájlit. Ne várogass, nem fogod jobban felcsigázni, maximum annyit érsz el a titokzatos hallgatással, hogy elkezd kombinálni.

Valami nem oké. 

Mi is nem tetszik pontosan? Mégsem az eseted kinézetre? Oké, előfordul. Ha ezt épp így közlöd vele, hidd el, egyetlen nő sem fog kiakadni. Azonban, ha mindenféle ürügyet találsz ki, vagy csak egyszerűen felszívódsz, azzal bizony borzalmasan megbántod. Sokkal jobb annyit hallani, hogy bocsi, de jobban bejönnek a szőkék, mint a vörösek, és sajnos nem tudom elviselni azt sem, hogy nincs barna szemed, mint ha egyszerűen kibújnál a felelősség alól. Közöld vele, amit gondolsz, de ne bunkón! Sose hagyd, hogy azt gondolja, hogy van esélye, ha nincsen! 

20151109atvirrasztott-ejszakak-el-nem-mondott7

Nem sikerült jót beszélgetni az első randin, ezért nem is keresed másodszorra? Abban a pillanatban, hogy ez megfordul a fejedben, megérdemelnéd, hogy egy apró csimpánz ráüljön a fejedre, és cintányérozni kezdjen nagyon hangosan, egészen addig, míg le nem esik, hogy a lány csak borzalmasan zavarban volt.

Ha eddig jókat dumáltatok, de az első hosszabb találkozáson elakadt a hölgyemény szava, ahelyett, hogy a nem tetszik polcra állítanád, rájöhetnél, ez azért történt, mert tetszel neki, és azt sem tudta, mit mondjon. Ha nem tetszettél volna neki, ő már tudtodra adta volna. Sok volt ezt elolvasni, igaz? Akkor itt az egyszerűsítés:

Ha a lány kicsit furán viselkedett, de egyébként minden rendben vele, adj neki még egy esélyt. Esetleg meg is kérdezheted tőle, mi lelte, hidd el, válaszolni fog, őszintén.

Átvirrasztott éjszakák 

És most eljött a pillanat, megosztjuk veletek, mi játszódik le egy nő fejében, ha nem keresed, pedig látsz esélyt arra, hogy lesz valami köztetek.

Nos, a nő hazaér a randiról, leül a telefonja mellé, és addig nem mozdul, amíg valami jelet nem adsz. Ha egy napig nem kap visszajelzést, azonnal elkönyveli, hogy sikertelen volt az akció. Teljesen felhergelve ostorozza magát, hogy biztos butának, unalmasnak tűnt, nem volt szórakoztató, rosszabbul nézett ki, mint a fotókon, és nem is kellett volna az első találkozón rúzst viselnie. Aztán átcsapnak a gondolatok abba, hogy mi van, ha azért nem keresed, mert várakoztatni akarod, és ébren tartani az érdeklődését. Nyugi, ez a lelkesedés nagyjából fél óráig tart, majd jön az újabb “úristen, mit csinálhattam ennyire rosszul” és “miért nem közli inkább, hogy egy bányarém vagyok” hullám.

20151109atvirrasztott-ejszakak-el-nem-mondott8

Természetesen az első üzenetedig egyetlen falat kaja sem megy le a torkán, éjjel pedig alvás helyett vagy gyomorsavat hány az idegességtől, vagy ha nagyon tetszettél neki, és minden vágyta, hogy hívd már fel, bevedel egy fél üveg vodkát, elhatározza, hogy majd ő megírja, hogy igazán ideje lenne jelentkezned, mert nagyon bejössz neki, és azt is, hogy egy rohadt utolsó szemétláda vagy, de ehelyett a szeszes üveg nyakát markolászva álomba szenderül, reggel pedig azonnal a telefonjáért kap, és észreveszi, hogy egyetlen sms érkezett, az sem tőled, hanem az anyukájától, hogy sikerült-e megszerelni az ablakot. Ó igen, indulhat egy újabb nap, egy újabb telefon mellett ülős, kétségek között vergődős, egy percet sem alvós nap.

Ha arra apellálsz, hogy majd a nő keres téged, el kell, hogy keserítsünk, nem fog. Hiába a nagy feminizmus, hiába 2015, egy magát valamire tartó nő nem fog neked írni, akkor sem, ha úgy érzi, hogy egy nagy lehetőség úszik épp el. Így vagyunk kódolva, és nem kérünk érte elnézést.

Nem lenne jobb ettől az egésztől inkább megkímélni mindenkit, és bemutatni, hogy egy bátor férfi vagy? Ha úgy döntesz, nem tetszik, közöld vele, de ne egy eltűnéssel. Ha viszont látsz jövőt a dologban, szedd össze magad, és kérj egy következő találkozót.

(forrás: life)