Öltözködésünk nagyban meghatározza az emberek véleményét rólunk, hisz ez az, amit először látnak rajtunk. Vannak bizonyos dress code-ok, melyek betartása illem kérdése és nagyon fontos, hogy egyes helyeken úgy jelenjünk meg, ahogy az elő van írva. Cikksorozatunk ebben lesz segítségedre.

A casual, azaz hétköznapi viselet és a smart casual vagy business casual nagyon hasonlóak egymáshoz. Értelemszerűen az utolsó a legelegánsabb, míg az első a kicsit csinosabb, de hétköznapi öltözetet takarja.

A casual azonban kizárja a sportos darabokat. A farmer, a tornacipő vagy egyéb sportos ruhadarab nem megengedett. Az öltözék kissé hivatalosnak tűnhet, de értelemszerűen lazább annál. A határokat nehéz megszabni, de inkább légy egy kicsit túlöltözött, mint alulöltözött.

Alternatíva lehet egy vászon vagy szövetnadrág, hozzáillő inggel és lazább zakóval. Ha nem szereted az inget, egy egyszínű, V-nyakú póló (természetesen nem túl nagy kivágással) is teljesen jól működhet, ebben az esetben a cipődnek sem kell feltétlenül bőrből készülnie, lehet egy elegánsabb vászonból készült darab. A nyakkendő opcionálisan hordható az öltözékhez, ez eseménytől függően elvárt vagy elhagyható.

Összeállítások segítségével utat mutatunk, milyen irányba indulj el ezen a vonalon, de nyugodtan kombináld már meglévő darabjaidat elegánsabbakkal. Természetesen mindig vedd figyelembe, hogy hova készülsz és ennek megfelelően válaszd ki azokat a darabokat, amik oda illenek. A túlöltözés sem illendő, de inkább egy leheletnyivel legyél elegánsabb, mint, hogy nagyon kilógj a sorból.

 

casual-2
 
casual-3
casual-4