Az, hogy mi­lyenre pi­rí­tod a ke­nye­ret, egy pszi­cho­ló­gus sze­rint sok min­dent el­árul a sze­mé­lyi­sé­ged­ről. Mu­tat­juk, ho­gyan!

 

Elsőre el sem hinnéd, hogy mi mindenre jó egy pirítós, azon kívül, hogy megesszük! Dr. Christy Fergusson pszichológus szerint sokat elárul személyiségedről például az, hogy mennyire égetten szereted a pirítóst.

 

DE VAJON HOGYAN MŰKÖDIK A DOLOG?

Válaszd ki az alábbi képről azt a kenyérszeletet, amelyiket te is megennéd! Ezután keresd meg a kép alatti leírásban az elemzését. Vajon magadra ismersz?

 

pirit

 

SZÉNNÉ ÉGETVE (ÁRNYALATOK: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9)

– Valószínűleg valamilyen betegség bujkál benned, még ha nem is tudsz róla, mert még nem jelentkeztek a tünetek.

Az a típus vagy, aki inkább kivárja, hogy megtörténjen valami, nem igazán kezdeményezel. Míg a legtöbb ember reggel beleveti magát a rohanásba, te inkább húzod az időt, ezért gyakran vagy késésben.

– Ez az árnyalat azt is sugallja, hogy nem vagy túlzottan egészségtudatos, ugyanis a túlégett pirítósban olyan vegyi anyagok vannak, amelyek rákot okozhatnak. Bár eddig még nem találtak közvetlen bizonyítékot a rák és a pirítós között, de az égett étel ritkán egészséges!

– Büszke vagy magadra a többiektől való különbözőséged miatt és ritkán hozol kényes döntéseket mások véleménye alapján. Sokszor önfejűen viselkedsz. Előfordul, hogy kritizálod önmagadat, de másokat is kiosztasz.

TÖKÉLETES SZELETEK (ÁRNYALATOK: 7, 10, 11, 13, 14)

Szinte mindenben a tökéletességre törekszel! Szereted a minőségi dolgokat, és ha lehet, mindenből a legjobbat akarod. Nem elégszel meg félmegoldásokkal.

– Kiemelt figyelmet szentelsz annak, hogy mit gondolnak a körülötted lévők. Sokat adsz ismerőseid, barátaid véleményére.

Büszke vagy megjelenésedre, és szereted, ha a körülötted található dolgok is jól néznek ki.

Szereted a szervezettséget, hatékonyságot és a rendet. Szeretsz másoknak örömet okozni, hiszen az téged is jóleső érzéssel tölt el. Ráadásul, ha mások jól érzik magukat a közeledben, az emeli a környezeted tökéletességét is.

Szeretsz szerepelni. Nem lennénk meglepődve, ha közösségi oldalakon már kiposztoltál volna néhány látványos ételfotót!

ENYHE PÍR (ÁRNYALATOK: 8, 12, 15, 16)

Türelmetlen és spontán ember vagy! Nincs túlságosan nagy rend körülötted, az otthonodban és az életedben sem. Az életed egy nagy rohanás!

Sokszor úgy érzed, hogy versenyt futsz az idővel. Sosincs annyi óra egy napban, ami elég lenne azokra a dolgokra, amiket meg szeretnél tenni.

– Nem számít, ha valami nem sikerül tökéletesen, számodra a lényeg az, hogy csinálj valamit! Bármit!

Ambiciózus és öntevékeny ember vagy. Csodálattal nézel másokra, akiknek már sikerült elérniük valamit az életben. Te is törekszel, de sokszor nem úgy sülnek el a dolgaid, ahogyan eltervezted, de ez téged csak még jobban cselekvésre ösztönöz.

Mottód: “Ha nem megy elsőre, majd megy másodszorra!”

Rengeteg energia szorult beléd, folyamatosan nyüzsögsz. Nehezen tudod megállni például, hogy nyugodtan leülj és elolvass egy könyvet.

Igyekszel egészségesen élni, még ha ez nem mindig sikerül. Sokszor engedsz például egy-egy csábító ételnek, sütinek, pedig tudod, hogy nem egészséges.