Ezzel a kütyüvel képeket, animációkat játszhatsz le bicajod kerekén, miközben repesztesz a városban. Kinek kell Marty McFly futurisztikus légdeszkája, ha csilivili fényekkel gurulhatsz?

 

Monkey Light 1

 

A biciklizés szerelmesei folyamatosan bombáznak minket az egyre ötletesebb koncepciókkal, legyen az hasznos kiegészítő (oldalunkon olvashattál már a LED-es projektorról és a Siva Cycle generátoráról), vagy jelen esetben egy egyszerű, haszontalan, de annál mutatósabb eszköz. A megszállott biciklis nem ritkán bensőséges és meghitt viszonyt alakít ki járgányával, sokan maguk által épített kerékpárral róják az utakat, vagy sajátosan szerelik össze, hogy tökéletesen magukénak érezhessék. A Monkey Light Proval megvillanthatjuk egyediségünket, és üde színfoltjai lehetünk a reggeli szürke tömegközlekedésnek.

 

Monkey Light 2

 

A készítők sajátkezűleg építettek már pár prototípust, egyelőre kiállításokra és saját használatukra. Most végre termékként szeretnék népszerűsíteni ötletüket a közösségi finanszírozás segítségével – ugyanis ismét egy Kickstarter projektről van szó, mely mögé beállhatunk támogatni, és megfelelő összeget felajánlva hozzá is juthatunk.

 

Monkey Light 3

 

Mivel a kütyünek bírnia kell a gyűrődést a hajtásban, ezért nagy hangsúlyt fektettek a tartósságra, vízállóságra. Megjelenítési módszerei kimondottan utcai használatra lettek tervezve. Az előre elkészített, választható mintákat több mint tíz képzett művész készítette el. Természetesen kiélhetjük saját kreativitásunkat is, saját grafikák is letölthetőek hozzá. Egy webalapú szoftver segítségével lejátszási lista állítható össze képekből és animációkból, amit utána bluetoothon keresztül lehet átküldeni a Monkey Light Prora.

 

Monkey Light 4

 

Működése egyszerű: négy különálló LED-es egységet kell összeszerelnünk, a kijelzett fények olvadnak össze mozgás közben. Ahogyan a kerék forog, szemünk előtt animáció játszódik le harsány, 256 színt támogató megjelenítéssel. Két accelerométer (gyorsulásmérő) és négy mágneses szenzor támogatja a sebesség és forgási irány érzékelését. Ennek segítségével képes teljes körben megjeleníteni képeket 15 és 65 km/h-s közlekedési sebesség között. A legtöbb sztenderd kerékmérethez illeszkedik, és mindkét oldalon megjelenik a kép. USB-vel tölthető akkumulátorral működik, és kb. 8 órás kiképzést bír egyhuzamban.

 


 

Monkey Light 5

 

Monkey Light 6