A kapcsolat első heteiben egyenesen rajongsz a másikért, csak Ti ketten léteztek. Ilyenkor azonban még nem alakul ki szerelem, csak a rózsaszín köd száll le. A mély érzelmekért két hormon felelős: az oxitocin és a dopamin.

620x0 (13)

A dopamin arra ösztönöz, hogy minél előbb elcsábulj és hanyatt dobd magad a lovagodnak.

A hancúr során kerül a képbe az oxitocin. Amikor a csúcsra érsz felszabadul a “szerelem hormon”, aminek következtében érzelmek alakulnak ki a másik iránt.

Ott kezdődnek a gondok, ha nem ha nem hagytok elég időt arra, hogy megismerjétek egymást.

Ilyenkor jönnek a következő mondatok: “Az ágyban teljes az összhang, a szex elképesztő, de egyébként nincs bennünk semmi közös!”

8 kérdés, amire választ kell adnod mielőtt lefekszel egy új pasival

1. Biztosan Téged akar?

Fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen és ne csak Téged használjon fel arra, hogy enyhítsen a hiányérzetén!

620x0 (14)

2. Milyen a kapcsolata a családjával, a barátaival?

Ha a barátai és a családja sincs kibékülve vele elgondolkoztató, hogy nem egyszerű eset. Ráadásul, ne te legyél a villámhárító, esetleg újabb problémák forrása.

3. Volt már tartós kapcsolata?

Fontos kérdés, hiszen nem véletlen ha nem tud megmaradni hosszú távon egy lány mellett. Persze az is lehet, hogy nem találta meg a megfelelő párt, de kicsi az esély.

4. Mutatja valamilyen függőség ( drog, szex, játék) jeleit?

Nem érdemes más terhét is magadra venni. Csak konfliktushoz és nehézségekhez vezet. Lehet az elején még elviseled a rózsaszín köd miatt, de ez el fog múlni, a függőség viszont marad.

5. Önmagad lehetsz mellette?

Ugyan még nem tudod teljes mértékben elengedni magad mellette, de azt már az első pillanattól érzed, hogy nincsenek-e túl nagy elvárásai veled szemben. Gondolkodj el rajta, hiszen hosszú távon nem lehet megjátszani magad, hogy mindenben megfelelj neki!

6. Féltékeny típus?

Persze egy egészséges féltékenységre szükség van, de ha már a kapcsolat elején bizonytalankodik nem túl jó előjel.

620x0 (15)

7. Van közös érdeklődési kör?

Vedd sorra, mik érdekelnek titeket, hiszen elég unalmas lehet a kapcsolatm ha csak az ágyban juttok közös nevezőre. Gondold végig, tudtok-e közös programokat szervezni miután elmúlt az újdonság varázsa.

8. Ugyanúgy vágytok egymásra?

Persze az érzelmek hullámzanak és az egyikőtök mindig jobban vágyik a másik után, de fontos, hogy ne legyenek túl nagy megingások. Az pedig, ha csak az egyikőtök érdeklődik a másik iránt már hamvában holt kapcsolatot eredményez, kár is belekezdeni.

Forrás: Ripost