A változatos méretű és formájú edények, evő- és főzőeszközök, valamint a kiegészítők praktikus elrendezése nem egyszerű, főleg kis méretű konyhákban. A következő ötletek jelentős részét egy ügyes asztalos is meg tudja valósítani, nem is olyan drágán, mint elsőre gondolnánk.
Aki szeret főzni, szereti tárgyait és az alapanyagokat rendben tartani. Ez az alapja az élvezetes alkotásnak. Jöjjenek sorban az ötletek:

traditional-kitchen

A kamra régebben nem számított különlegességnek, manapság azonban sok háziasszony vágyik ilyen átlátható, rendezett helyiségre. Előnye, hogy nem a konyhában kell tárolni a ritkán használt eszközöket, alapanyagokat. Az ajtót becsukva, behúzva, a lakás is rendezett hatást kelt.

traditional-kitchen1

Két fiók egybenyitásával a nagy méretű eszközöket állítva tárolhatjuk. A rozsdamentes edényeket lakberendezési áruházban vásárolhatjuk meg. Jobban átlátható ez a megoldás, mintha egy fiók mélyén turkálnánk a tésztakiszedőt keresve.

transitional-kitchen2

A kihasználatlan sarkokat teszi hasznossá a sarokszekrény. Ez – ha nem így terveztettük előre a konyhabútort – nagyobb átalakítással jár, cserébe egy csomó helyet nyerünk vele.

traditional-kitchen3

A „sütis szekrényben” állítva, egymástól elkülönítve tárolhatóak a tepsik, rácsok, muffinsütők.

traditional-kitchen4

A mosogató alatti terület általában hatalmas, mégis kevesen használják ki. Egy egyszerű polc beszerelésével könnyebben hozzáférhetünk a mosó- és mosogatószerekhez.

traditional-kitchen5

Kihúzható szemetessel a szelektív gyűjtés is megvalósítható. Nem mellesleg a kellemetlen szagok is kizárhatóak a konyhából.

contemporary-kitchen5

Fűszerek, tészták, olajok, ecetek. Mindig másikra van szükség, és mindig az van leghátul. De nem a fűszeres szekrényben!

traditional-kitchen6

Ha van hely a konyhapult végében, egy ajtó segítségével kis tárolórekesz alakítható ki a konyhai kisgépek számára.

contemporary-kitchen

Különösen praktikus ötlet a mozghatható konyhaszekrény. Ennek előnye, hogy egy kis méretű konyhában plusz felületet kapunk, ami az előkészítés során kincset érhet!

contemporary-kitchen1

Újabb fűszeres szekrény. A kihúzható változat az egyébként kevésbé hasznos, keskeny pultrészt használja ki.

contemporary-kitchen2

Tényérokat csak a felső szekrényben lehet tárolni, esetleg tálalóban? És ha egyik sincs? Tegyük alulra bátran! A zsanérok, sínek kiválasztásánál a nagy teherbírásút válasszuk!

traditional-kitchen7

Nyitott polcokra az esztétikus, konyhát is feldobó tárgyakat helyezhetjük, vagy azokat, amiket gyakran használunk.

traditional-kitchen8

Iroda a konyhában – ez sem egy mindennapi ötlet! Ha kicsi a lakásunk, egy dolgozószobát is megspórolhatunk vele. Ide tehetjük recepteskönyveinket, vagy a laptopunkat, így az nem lesz lisztes főzés közben.

contemporary-kitchen3

Muszáj egy polcnak sötétnek és koszosnak lennie? Dehogy! A LED-ekkel megvilágított, kihúzható polcokon serpenyőket, palacsintasütőt és szűrőket tárolhatunk.

eclectic-kitchen

A házi kedvencek sem maradnak ki, a konyhapult végében étel- és italtáljuk is elhelyezhető.

(forrás: mindenegybenblog)