Az ősi civilizáció fényes, de sötét égiekben is hitt.

 

maya

A történelemből ismert kultúrák nem egy vallásában több isten szerepel, amelyek közül egyik sem volt szent, hanem inkább emberi, hiszen például a görög, a római és az egyiptomi isteneknek is volt jó, de rossz tulajdonsága is, tehát egyikre se nyomhatjuk rá a bélyeget, hogy jó vagy gonosz volt.

Az ősi maja civilizáció viszont más, mert ők különválasztották a fényes és a sötét isteneket. Az első kategóriába azok tartóztak, akik jóságosan segítettek, míg a másik kategória a durva, pusztító karaktereket tartalmazta.

Ha tudni akarjuk, hogy melyik maja istent rendelte hozzánk az asztrológia, akkor csak meg kell keresnünk a csillagjegyünket, hogy megtudjuk, fényes vagy sötét maja isten lakózik-e a bensőnkben.

Kos – Kukulkán: A „Tollaskígyó” a háború istene, akinek szent állata a kígyó. Kos szülöttként tudjuk, hogy legbelül szeretjük a háborút, hiszen imádunk győzni és utálunk veszíteni. Ha rajunk múlna, akkor hangos csatakiáltással pusztítanánk el az összes ellenségünket.

A könyörület és a megbocsátás nehezen megy, ami nem csoda, hiszen a harag és a sötétség istene lakózik bennünk. Emellett remek stratéga hírében állunk, nagy tekintéllyel rendelkezünk, a szavakkal pedig nagy hatalomra teszünk szert. Az emberek tisztelnek, de sokan kicsit félnek is tőlünk.

 

Bika – Akna: A Nagy Anya az összetartás és a család istennője. Megértő, jóságos, segítőkész, türelmes és szeretettel teli emberek vagyunk, aki szavakkal és tettekkel táplálja a környezetét, a párját, és mindazt, ami ezt igényli.

Habár jóságosak, türelmesek vagyunk, mégis minket is ki lehet hozni a sodrunkból, akkor pedig rettenetesen lecsapunk arra, aki felbosszantott, és alaposan leszidjuk. Ilyenkor félelmetes, tekintélyparancsoló személlyé válunk, akinek senki sem mondhat nemet.

 

Ikrek – Naum: A gondolatok megteremtője és istene lakózik bennünk. Jellemző ránk, hogy sokat gondolkodunk, töprengünk, filozofikus alkatunk van, emiatt nagyon sok dolog a fejünkben dől el. Emellett rendkívül okos, intelligens, furfangos, ötletes embernek ismernek, aki szónokol, képvisel és kiáll a saját és mások igaza mellett.

Mivel kettős énnel vagyunk megáldva, ezét egyszer nyugodt, kiegyensúlyozott, logikus gondolkodás jellemző ránk, de máskor hatalmas vihar támad a fejünkben, aminek következményeként nem rejtjük véka alá az őszinte véleményünket, és nem érdekel, ha vérig sértünk másokat, mert ilyenkor csak a saját igazunk számít.

Rólunk kijelenthető, hogy a gondolatainkkal építünk, de pusztíthatunk is. Ez már csak azért is jellemző ránk, mert rengetegen adnak a véleményünkre.

 

maja

 

Rák – Ix -Chel: A maja jaguár istennő lakózik bennünk. Ő a Hold, a Víz, a gyerekszülés, a szivárvány, a termékenység és a gyógyítás istennője. Jellemző ránk, hogy tele vagyunk szeretettel, odaadással.

Ha tehetnénk, akkor a hátunkra vennénk az egész világot, hogy mindenkit megmentsünk, meggyógyítsunk. Emellett érzékeny, intuitív, ragaszkodó, de ugyanakkor szabadszellemű emberek vagyunk. Szívesen meggyógyítjuk mások testét és lelkét, mint egy született terapeuta.

 

Oroszlán – Iztam-na: A maják legfőbb alapító istene, aki megtanította a népnek, hogy hogyan nő a kukorica és a kakaó. A legfőbb napisten az írásra, naptár készítésére és az orvostudományra is okította a civilizációt.

Ahogy Izam-na, úgy mi is vezető, alapító szellemű emberek vagyunk, akire mások felnéznek, követnek. Egyfelől rendkívül határozott, tiszteletet parancsoló, vasakaratú, erős és karizmatikus személyiséggel rendelkezünk. Másfelől tündöklő, nélkülözhetetlen lélekként ragyogjuk be mások életét. Szeretjük, ha fontosnak, hasznosnak érezhetjük magunknak.

 

Szűz – Ixtab: Az önfeláldozás istene lakózik bennünk, hiszen odaadó, nagylelkű, fejlett igazságérzetű, másokkal törődő lélekkel vagyunk megáldva. Ha szeretünk valakit, akkor azért bármit megtennénk. Az önfeláldozás abban is megmutatkozik, hogy vállaljuk a balsorsot, a szenvedést, mártír szerepet, ha ezt érezzük helyesnek.

Ha esetleg megbántanak, megsértenek, akkor hatalmas patáliát csapunk. Amennyiben egy heves vita után megbocsátunk, akkor se felejtjük el a sérelmeinket. Mindemellett keressük a kihívásokat, lehetőségeket, mert szeretnénk fejlődni.

 

Mérleg – Maximon: Az utazók, a kereskedők, a gyógyászat és a termékenység istenét kapta a csillagjegyünk, mert mi jelentjük azt a kapcsot, ami összeköti az embereket és a rendet. Jellemző ránk, hogy a kezünkbe vesszük a dolgokat, és nem vagyunk restek, ha cselekedni kell.

Nagyon jó az üzleti érzékünk. Amihez hozzáérünk, az majdnem mindig arannyá változik. Képesek vagyunk teremteni, alkotni, új dolgokat kiötölni. A gyógyászat esetében gyakran adunk bölcs tanácsokat másoknak, vagy éleslátással segítjük, gyógyítjuk őket.

 

Skorpió – Ek Chuaj: A „fekete harci főnök” a háború, a harcosok és a kereskedők skorpiófarkú, sötétbőrű istene, aki azért tartózik hozzánk, mert jól ismerjük és kedveljük a háborút, ha igaz ügyről vagy a szeretteinkről van szó.

Az ellenséggel szemben félelmetes, bosszúálló jelenséggé változunk, és a harcban nem ismerünk határokat. Imádunk győzni, uralkodni mások felett. Nagyszerű stratégaként olykor alantasak, agresszívek, túl merésze leszünk.

Szeretünk lázadni, imádjuk a szabadságot, ahogy azt is, hogy másokat rosszba csábíthassunk. Nagyszerűen értünk az üzlethez, az egyezkedés pedig örömet okoz. Mi bármit és bárkinek képesek vagyunk eladni.

 

Nyilas – Ah Peku: A villámok istene lakózik bennünk, hiszen tüzes, heves természettel vagyunk megáldva. A hatalmas energiánknak köszönhetően lendületes, dinamikus, örökmozgó emberként éljük a mindennapokat.

Rendkívüli áralakító erővel rendelkezünk, ezért nemcsak az eseményeket, hanem másokat is képesek vagyunk megváltoztatni, de ezzel az erővel akár pusztíthatunk is. Ha a harag, féltékenység, düh eluralkodik rajtunk, akkor egyetlen „villámcsapással” bántunk, sértünk meg, vagy üldözünk el másokat. Ahogy a vihar, úgy mi is kiszámíthatatlanok vagyunk. Igaz, lángra lobbanthatunk másokat, de ugyanakkor a hevességünkkel porrá is égethetjük őket.

 

Bak – Ah Tabai: Azért kaptuk a vadászat istenét, mert okos, intelligens, kulturált, bölcs személyiséggel rendelkezünk. Emellett tele vagyunk célokkal, becsvággyal, és mindenképpen vinni szeretnénk valamire az életben. A karrierista jellemünk mellett megfontoltak, óvatosak és lelkiismeretesek is vagyunk.

A tények és az objektív vélemények határán mozgunk. Nagyon szeretjük, ha mások elismerik a tudásunkat. A vadászat azért is illik hozzánk, mert szeretjük becserkészni az embereket. Türelmes, rugalmas, alkalmazkodó tulajdonságaink igazi kaméleonná, sikeres emberré tesznek. Mi mindig elérjük a célunkat.

19760_naptar_maja

 

Vízöntő – Chaac: Az esőisten a termékenység és a pusztító vihar istene, aki egy személyben képviseli a világ négy égtáját. Azért kaptuk őt, mert hatalmas a testi és a lelki erőnk. A befolyásoló képességünkkel akár egy nap alatt képesek vagyunk megváltoztatni és átformálni másokat.

Emellett szenvedélyes, heves, magával ragadó a természetünk, ám az ellenségeink és rosszakaróink jobb, ha remegnek a félelemtől, mert kegyetlen bosszút állunk az ellenünk vétkezőkön. Olykor kiszámíthatatlan, szeszélyes, szélsőséges emberként viselkedünk.

 

Halak – Ixazaluoh: A víz és a hullámok istene lakózik bennünk, mert egyszer nyugodt, békés, érzéki, buja, kalandos emberként viselkedünk, aki építi a környezetét és az embereket. Máskor megvadulunk, féltékennyé válunk, harag támad a lelkünkbe, ilyenkor pedig bármit képesek vagyunk elpusztítani. Igazán szeszélyes, kiszámíthatatlan teremtéssé változhatunk, aki csak akkor higgad le, ha előtte alaposan kitombolta magát, mint egy vihar.

(Forrás: noiportal.hu)