Szigetszentmiklós a borzalmak városává vált az elmúlt időszak rémhíreinek köszönhetően. A hír azonban sajnos igaz, ugyanis egy házaspár éveken keresztül rettegésben tartotta három gyermekét, és brutális kínzásoknak vetette alá őket. Az elképzelhetetlenül embertelen viselkedés még a legerősebb idegzetűekből is mély felháborodást váltott ki, melyen egyáltalán nincs okunk meglepődni.

A nyolc, kilenc és tíz éves gyerekek állami gondozásba kerülésükig nem ismerték a tisztálkodás alapfogalmait, vízzel nem kerültek közelebbi ismeretségbe, a fogmosás pedig teljesen idegen volt számukra. Étrendjük különféle bogarakból és csótányokból állt, de olykor patkánnyal és egyéb rágcsálókkal is kénytelenek voltak táplálkozni.

Egy szökési kísérletet követően a szülők még meg is erőszakolták a két fiút, és nem ritkán az is előfordult, hogy emberi ürülékkel kevert ételt adtak nekik „jutalom” gyanánt. A könyörtelen bánásmód okai teljesen érthetetlenek és ismeretlenek. Senki nem sejtett semmit a négy fal között zajló eseményekről, csak miután a gyerekek nevelőszülőkhöz kerültek, derült fény a brutalitásra. A gyermekvédelmi szolgálat emberei akkor figyeltek fel K. Rudolfra és feleségére, Andreára, amikor napvilágra került, hogy a három gyerek nem teljesíti iskolába járási kötelezettségét. A háttérben zajló események ezt követően szinte maguktól napvilágra kerültek, a szomszédok nem kis megrökönyödésére. Volt, aki elsírta magát, míg mások borzongva kerülik „az erőszak házát.”

 

Forrás: blikk / Fotó: Oroszi Bea
Forrás: blikk / Fotó: Oroszi Bea

Dr. Csics Péter, a szülők ügyvédje röviden nyilatkozott, érdemleges tájékoztatást azonban nem adott. Habár a gyermekek azóta rendezett körülmények között élnek, a bántalmazás maradandó nyomot hagyott bennük. Vajon képesek lesznek valaha is kiheverni?  A melléjük rendelt pszichológus éppen ezért dolgozik.