Számítsunk-e betegségre, sérüléssel járó balesetre a következő hetekben?

Elérkezett az ősz első hava, amely mindig kicsit trükkös, hiszen hiába van még meleg, fel kell készülnünk a hűvösebb reggelekre, estékre, nehogy megfázzunk. A közlekedésben legyünk óvatosak, mert egy-egy baleset kisebb-nagyobb sérülésekkel járhat.

Kos: Általában nincs különösebb problémánk az egészségünkkel, de szeptemberben előfordulhat, hogy többet kell törődnünk ezzel, mert kisebb-nagyobb jelzést kaphatunk a szervezetünktől, ami szeretne figyelmeztetni, hogy fejezzük be az állandó rohanást.

Az ősz első havában könnyebben szedhetünk össze egy fertőzést, de a térdünk és a csontjaink is rendetlenkedhetnek. Próbáljuk meg dekódolni a testünk üzeneteit, változtassunk az életmódunkon, mert akkor nem kell tartanunk a betegségektől. Sportoljunk minél többet!

Bika: Nem csoda, ha szeptemberben nagyon jól érezzük magunkat, hiszen a hitünk, lendületünk, szerelmünk a legjobb védelem a betegségekkel szemben. Habár ez remek, azért törődjünk olyan földi dolgokkal is, mint az egészséges életmód.

Az ősz első havában nemcsak a tudományos és hagyományos gyógymódokra leszünk nyitottak, hanem az alternatív megoldásokra is. Ezeket mindig belecsempészhetjük az étkezésünkbe, de a családunkat is védhetjük velük.

Ikrek: Ha kiválóan érezzük magunkat a bőrünkben, akkor az nem csoda, elvégre hogyan lehetne az beteg, aki boldog, tele van szeretettel, szerelmes, a hite pedig a plafonig ér? Mi mindig odafigyelünk az egészséges életmódra, a nehéz ételeket pedig tudatosan kerüljük, mert tudjuk, hogy nem tenne jót a könnyedségünknek.

Mivel tudjuk, hogy a szeptemberi időjárásnak nem szabad bedőlni, ezért valószínűleg most még tudatosabban figyelünk a betegségek megelőzésére, aminek fontos része a sport. Ikrekként nem tudunk sokáig egy helyben ülni, ami nem baj, mert a mozgás kiváló feszültség levezető.

fall

Rák: Nagyon jól tesszük, ha szeptemberben a szokottnál többet foglalkozunk az egészségünk megőrzésével, betegségek megelőzésével. Ha tudatosak és okosak leszünk, akkor hiába környékeznek meg a különböző kórságok, mert még időben elkapjuk őket.

Ehhez az kell, hogy a következő hetekben már az első jelekre felfigyeljünk. Értsük meg, hogy mit szeretne a tudtunkra hozni a szervezetünk. Ha változunk, akkor már nem lesz problémánk. Amennyiben éppen sajnáltatjuk magunkat, akkor azt meghívásnak veszik a fertőzések. Éljünk a pillanatnak, mert az gyógyít.

Oroszlán: Ha valaki megakadályozza azt, hogy teremtsünk, esetleg a hiúságunkba gázol, akkor szeptemberben olyan alacsony szintre kerülhetünk, ahol már azt kockáztatjuk, hogy megbetegszünk, ugyanis ez lesz az, ami képes gondolkodásra kényszeríteni.

Szerencsére nagy a hitünk, vágyunk arra, hogy megértsük a dolgokat, ez pedig segít a nehézségek legyőzésébe. Az ősz első havában foglalkozzunk az egészség megőrzéssel, az egészséges táplálkozással, és a sportot se hanyagoljuk el!

Szűz: Könnyen előfordulhat szeptemberben, hogy az élet keményen megpróbál megállítani, ha túlzásokba esünk. A nagy tudatosságunk miatt legfeljebb akkor dönthet le a lábunkról egy betegség, ha túlzásba visszük a gondolkodást, a szívünknek pedig nem adunk szót.

Nagyon sok bennünk a hit, a szerelem, a szeretet, amelyek együttes erővel képesek elállni a betegség hozzánk vezető útját. Próbáljunk a szép érzésekre koncentrálni, főleg akkor, ha a szüleinkről van szó, mert a velük való problémák, feszültségek a betegségek melegágya lehet az ősz első havában.

Mérleg: A boldog ember sosem beteg, mi pedig azok vagyunk, tehát nem fog megtalálni a betegség szeptemberben. Nemcsak, hogy tele vagyunk pozitív érzésekkel, hanem ezeket még képesek vagyunk átadni másoknak is, hiszen mosolygunk, flörtölünk. A kedvességünkkel gyógyítjuk a környezetünkben tartózkodó embereket és önmagunkat.

Mindemellett az is segít a betegségek megelőzésében, hogy érdeklődünk az egészséges életmód, táplálkozás iránt. Szeptemberben jobban utánanézünk ezeknek, ám mélyen nem merülünk el a témában, mert az azért nem a mi asztalunk.

Skorpió: Szeptemberben tele vagyunk negatív gondolatokkal, félelmekkel, sötét dolgokkal, ami azért baj, mert ezek mind-mind utat fognak engedni a betegségnek. Az ősz első havában az egyik végletből a másikba esünk, hiszen egyszer magunk alatt vagyunk, majd hirtelen lerázzuk magunkról a nehézségeket, és feltámadunk.

Ha szeretnénk szeptemberben is egészségesek maradni, akkor szükségünk lesz a hitünkre, ami egyfelől minket gyógyít meg, de másfelől a körülöttünk lévő bajba kerülteken is segít. Ne hagyjuk, hogy az ösztön irányítson! Vegyük a kezünkbe az irányítást!

Nyilas: Szeptemberben a kezünkben van a döntés joga. Nekünk kell elhatároznunk, hogy engedünk-e a félelmeknek, a negatív gondolatoknak, és így a betegségeknek, fertőzéseknek, vagy inkább tudatosan, hittel, szeretettel fogunk élni, ami megvéd az egészségügyi problémáktól.

Igaz, a második választáshoz szükségünk lesz a belső erőre, az összeszedettségre, a családunk szeretetére. Foglalkozzunk többet az egészséges életmóddal, táplálkozással, amivel talán most még ösztönösen foglalkozunk.

Bak: A mögöttünk álló időszakban olyasmi történhetett, ami elindított a belső fejlődés, változás, gyógyulás útján. Szeptemberben fontos a tudatosság, hiszen abban az esetben, ha magunktól felismerjük a problémát, amit sikerül megoldani, akkor a testünknek nem kell jeleznie.

Ha viszont még a fájdalom, önsajnálat büdös mocskában dagonyázunk, akkor a szervezetünknek nem lesz más választása, mint az, hogy betegség formájában rángasson ki ebből a tarthatatlan állapotból.

Vízöntő: Nagyon vigyázzunk az utakon, ha közlekedünk! Ne rohanjunk, hiszen semmi szükségünk az ebből adódó problémákra. A bennünk feszülő hatalmas energiát, feszültséget próbáljuk meg sporttal, mozgással levezetni. Ez ne hanyagoljuk el, mert az elfojtott energia betegséggé változhat.

Foglalkozzunk az egészséges életmóddal, a betegségek megelőzésével, nézzünk utána az alternatív gyógymódoknak, természetgyógyászatnak. Ha ezt megtesszük az ősz első havában, akkor ezzel másoknak is jó példát mutatunk.

Halak: Sokkal jobban járnánk, ha megadnánk magunkat a változásnak, megértenénk az akadályokat, nehézségeket, és figyelnénk a tudatosságra. Szeptemberben szinte elkerülhetetlen, hogy beleessünk egy gödörbe, de a fájdalom helyett a gyógyulás öröme tölthet-e, ha nem adjuk meg magunkat.

Figyeljünk oda az egészséges táplálkozásra, és ne éljünk olyan pótszerekkel, mint az ital, drog, vagy a túlzásba vitt munka. Amennyiben szeretnénk jól érezni magunkat, és ennek a célnak az elérésébe energiát ölünk, akkor szeptemberben nem lesz egészségügyi panaszunk.

(Forrás: femcafe.hu)