A divatszakmában a plus size a 40-42-es méretű lányokat jelenti, a hétköznapokban inkább e fölött beszélünk nagy méretekről. Szemes Nóra személyi stylist szerint nagyon fontos tudni, hogy más áll jól egy 180, mint egy 160 centis nőnek: alapvetően figyelni kell az arányokra, a testalkatra. „Az oversize holmik például akármennyire is divatosak, egy 170 centi alatti plus size nőn nem mutatnak jól, mert máshogy oszlanak el az anyagok. Érdemes szélesebb alkatnál a csípőről elvinni a figyelmet, és nem olyan ruhát viselni, ami mondjuk csípőnél ér véget, mert az szélesít. Emellett a ruha anyaga is nagyon lényeges: a nagyobb méretekben már érdemes vastagabb, jól tartó anyagokat választani, és kerülni azokat a vékony holmikat, amik minden grammot kiadnak.”

20151120pluszkilokkal-is-lehetsz-bombacsinos-41

Öltözz a testalkatod szerint!

Homokóraalkat

Te is ide tartozol, ha a vállad és a csípőd szélessége hasonló, a derekad vékony, a felsőtested pedig körülbelül egy mérettel nagyobb, mint az alsótested.Érdemes testhezálló egyberuhát viselned,ami kiadja szép, nőies alakodat, arra azonban figyelj, hogy a ruha anyaga kellően vastag legyen!

20151120pluszkilokkal-is-lehetsz-bombacsinos-42

Körtealkat

Neked is körtealkatod van, ha az alsótested szélesebb, mint a felsőtested, a kettő között 2-3 méretnyi különbség is simán lehet, a derekad szépen látható.Bátran hangsúlyozd formás alakodat egy ceruzaszoknyával,arra azonban figyelj, hogy a felsőd lehetőleg kerek nyakú legyen. Bátran válassz magasan záródó felsőket, akár garbókat, amiknek a vállán még díszítés is van. A blézerek közül mindenképp a rövid és karcsúsított fazonokat válaszd, hanyagold a boyfriend stílusú holmikat!

20151120pluszkilokkal-is-lehetsz-bombacsinos-44

Almaalkat

Ha a felsőtested, a vállad szélesebb, mint az alsótested, a derekad azonban alig kivehető, akkor az almaalkatúak táborába tartozol.Nagyon előnyös számodra a szűk nadrág,mondjuk egy skinny farmer, kardigán és bokacsizma kombó, a felsőd azonban lehetőleg V-kivágású legyen!

20151120pluszkilokkal-is-lehetsz-bombacsinos-46

 

Téglalapalkat

Nálad a váll és a derék, csípő aránya nagyjából azonos, egyik testrészed sem hangsúlyosabb, mint a másik, a sziluetted egyenes.A tunikákat neked találták ki,amiket bátran kombinálhatsz leggingsszel. Arra azonban ügyelj, hogy irányítsd középre a figyelmet, válassz olyan felsőt, amin mondjuk a két mell között fut egy csík, akár egy selyembetét. Ha nagy nyakláncot választasz, kerüld például a többsoros gyöngyöket, helyettük olyan hosszú ékszert válassz, ami középen egy pontban ér össze.

20151120pluszkilokkal-is-lehetsz-bombacsinos-47

 

n01

 

n02

 

n03

 

n04

 

n05

 

n06

 

n07

 

n08

 

n09

 

n10

 

n11

 

n12

 

n14

 

n15

 

n16

 

n17

 

n18

 

n19

 

n20

 

n21

(forrás: life)