Nemcsak külföldön, Magyarországon is egyre népszerűbb a szárnyas repülőruhában történő “siklás”, amikor egy speciális öltözet segítségével a bátor profik megpróbálnak minél tovább vízszintesen repülni.
A ruha felvétele utána az ugrók leginkább a repülő mókusokra hasonlítanak, és az elv is hasonló, ahogy a cuki állatoknál látható: a hónaljak és a két láb között lévő felület tartja levegőben hőseinket.

Magyarországon 2012-ben a hatodik alkalommal rendezték meg a nemzetközi szárnyas repülőruha fesztivált és bajnokságot, a verseny hét napján pedig 116 felszállást és több mint 3200 ugrást hajtottak végre sérülés nélkül a versenyzők.
A versenyzők a magyar és a külföldi versenyen is repülőből/helikopterből vagy egy magaslatról ugranak le, és akár 200 km/órás sebességgel is száguldozhatnak a szárnyas és csúsztató ruhában.

Az idei versenyen a legjobb magyar versenyző Verebes Gábor lett, aki megnyerte a meztelen csúsztató kategóriát (térd fölé érő rövidnadrág, felső részen semmi), valamint második lett a csúsztató versenyszámban (szárnyfelülettel nem rendelkező speciális csúsztató kabát és nadrág).

A lent látható videó egy szárnyasruhában ugró csapat felvételeit mutatja be, és jól látható, mennyire elképesztő és veszélyes minden egyes manőver. A legdurvább az, amikor méterekkel a föld felett siklanak az ugrók.