A visszeres lábak általában az idősek betegsége szokott lenni, de sajnos egyre több fiatal is kénytelen szemben nézni ezzel a problémával.

A visszér nem más, mint abnormálisan kitágult vénák, amelyek a bőrréteghez közel helyezkednek el, ezért válnak láthatóvá. Mindkét nemnél előfordul, mégis a nők vannak többségben, akiknél kialakul ez a panasz.

De nem kell kétségbeesni, inkább érdemes a következő 3 receptet kipróbálni, amelyek közül egy legalább biztosan eltünteti a visszereket.

Fokhagymás olaj

A fokhagyma közismerten gyulladáscsökkentő anyagokkal rendelkezik, semlegesíti a méreganyagokat, amelyek a vénákban halmozódtak fel, és a vérkeringést is serkenti.

Vásároljunk kerti, lehetőleg bio fokhagymát, vagy egyszerűen olajat is beszerezhetünk, ha unjuk kifacsarni a hagymák levét. Az olajból cseppentsünk egy keveset az ujjunkra, majd finoman kenjük be vele a visszereket. Utána rögzítsünk rá egy műanyag fóliát, és végül csavarjuk be egy meleg sállal az adott testrészt.

Jojoba olaj

A jojoba olajban is számos gyulladáscsökkentő anyag van, emellett pedig felgyorsítja a kollagén termelődést, így segítve megszüntetni a visszereket. Csak kenjük be a problémás területet, óvatosan masszírozzuk meg a vénákat, hagyjuk pár percig rajta az olajat, majd meleg vízzel öblítsük le.

Cayenne bors

Talán ez a leghatásosabb módja a visszerek eltüntetésének. A cayenne borsban rengeteg C-vitamin, bioflavonoid található, amelyek serkentik a vérkeringést, és csökkenti a vénás gyulladásokat, megszüntetve a fájdalmakat is.

Vásároljunk cayenne bors port, ebből oldjunk fel meleg vízben egy kiskanállal, keverjük el alaposan, 1–2 hónapon keresztül, naponta 3 pohárral igyunk meg.

Szerző: tudasfaja.com