Sokkolták a világot azok a hírek, melyek arról szóltak, hogy Michael Schumacher (44) hétszeres Forma-1-es világbajnok súlyos balesetet szenvedett síelés közben. A balesetről több hír is megjelent, azonban most már biztosnak tekinthető, hogy a világhírű autóversenyző balesete rendkívül súlyos volt, állapota pedig azóta is válságos.

Michael-Schumacher_1

A rendkívüli eredményeket elérő pilóta balesete december 29-én történt a francia Alpokban, mikor letért a kijelölt pályáról, és ismeretlen szakaszon kezdett síelni. Schumacher súlyos fejsérülést szenvedett, orvosai szerint, ha nem lett volna rajta bukósisak, biztos, hogy nem maradt volna életben.

Ennél is ijesztőbb, hogy az orvosok, akik a Forma-1-es pilótával foglalkoznak, nem tudják megmondani, hogy lesz-e Schumachernek agykárosodása. Kórházba szállítása után egyszer megműtötték, azóta mesterséges kómában tartják, azonban még mindig nem biztos, hogy megússza károsodás nélkül – ez csak akkor derül ki, ha magához tér, addig sajnos semmi biztosat nem tudnak mondani.