A csillagjegyünkből kiderül, hogy ki fogja megnehezíteni az életünket.

Az istennőket nem teszi boldoggá, ha akadályokat kell gördíteniük elénk, ám tudják, hogy az életben ez a szükséges rossz, hiszen gyakran akkor fedezzük fel a rejtett képességeinket, az igazi erőnket, amikor szenvedünk.

2016-ban minden csillagjegy kap egy sötét istennőt, aki valamilyen formában meg fogja nehezíteni az életünket, de csakis a saját érdekünkben.

Kos – Nótt: A skandináv éjszaka és sötétség istennője, akinek az a feladata, hogy a lován Hrímfaxi-n, és a fiával, Dagr-al naponta megkerülje Midgardot, aminek nyomán a nappalból éjszaka lesz. Nótt másik gyereke Jörd, aki Ódinhoz ment hozzá, majd megszülte Thort. Nótt és Dagr a világ teremtéséhez kötődnek, és ők segítenek az egyensúly fenntartásában.

2016-ban Nótt szeretné, ha megtalálnánk önmagunkban és a környezetünkben az egyensúlyt, ám ehhez változtatnunk kell a tüzes, szeszélyes, szélsőséges viselkedésünkön. A harcos oldalunkat is vissza kell fognunk, ezért kemény leckéket kaphatunk az istennőtől, aki le akarja törni a szarvunkat, hogy az erősebben nőjön vissza.

Bika – Hekaté: Az ókori görögök háromfejű, háromtestű alvilági istennője. A varázslás, a boszorkányság, a sötétség és az éjszaka úrnője sorsszerű változásokkal szeretne rávenni 2016-ban, hogy változtassunk az életünkön.

Hekaté olyan eseményeket teremthet, amilyekről azt fogjuk gondolni, hogy el sem hinnénk, hogy ilyesmi megtörténhet, ha nem velünk esett volna meg. Érezni fogjuk a varázslatot, a mágiát, mert az istennő különös, rejtélyes, szokatlan szituációkba vezet.

A 2016-os év tele lesz olyan meglepetésekkel, amelyek a megfelelő útra, célhoz terelnek. Mindeközben Hekaté megtanít, hogy lelkileg erősebbek, ellenállóbban legyünk, és legyen merszünk kiállni önmagunkért, valamint bátran ragadjuk magunkhoz az irányítást.

Ikrek – Lilith: A sumérok termékenység, pusztítás, romboló, Fekete Hold istennője. Lilith legfontosabb feladata az, hogy idén megmutassa, hogy a tehetetlen, frusztrált agressziónkat hogyan tudjuk termékeny, teremtő energiává változtatni.

2016-ban elsősorban a személyiségünkön kell csiszolnunk. Ebben fog segíteni az, hogy Lilith nehéz helyzetekbe sodor, illetve azt tapasztalhatjuk, hogy nem a reményeink szerint alakulnak a dolgok. Idővel be fogjuk látni, hogy nem az volt az utunk, amire vágytunk.

Hagyjuk, hogy az istennő vezessen! Ha nehéz lecke elé nézünk, akkor tudjuk, hogy miénk lesz a győzelem, mert amikor leromboltuk a személyiségünk rossz részeit, az általunk alkotott szabályokat, falakat, akkor végre ott leszünk, ahol valójában lenni akartunk.

Lilith

Rák – Szahmet: Az ókori egyiptomiak perszelő nap, oroszlánfejű istennője, aki az anyák védelmezője, de a háború, gyűlölet és a halál úrnője is. Az ő egyik feladata a járványok terjesztése, a szolgálatában pedig betegségdémonok állnak.

Emellett a gyógyítás istennője és az orvosok védelmezője, tehát egy igazán kettős istennőről van szó, akinek a sötét oldala nyilvánvaló, ám semmi okunk az aggodalomra, mert ez nem jelenti azt, hogy egész évben betegeskedni fogunk.

Abban biztosak lehetünk, hogy Szahmet a lelkünket és a testünket is próbára fogja tenni, mert mind a két területen meg kell erősödnünk. Előfordulhat, hogy az istennő háborúkat szít a környezetünkben, a szívünkben, vagy az elménkben.

Emlékezzünk arra, hogy muszáj küzdenünk, mert minden harc elvezet valahova. Az idei ellenségünk elsősorban önmagunk leszünk, az évben pedig akadni fog néhány igazán nehéz nap, de ne féljünk, mert Szahmet segít, hogy sokat változzunk.

Oroszlán – Nüx: A görög mitológia sötétség, éjszaka istennője, aki a nap végén a sötét szárnyaival beborítja a világot. Nüx anno az őskáoszból született, és most a mi életünket fogja itt-ott beárnyékolni azért, hogy tudjuk, hogy mikor és hol kell változtatnunk.

Előfordulhat, hogy a terveink nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk, ráadásul néha elfojtott, sötét érzések, bánatok bukkanhatnak felszínre, ami miatt némi depressziót érezhetünk. Ebbe ne süllyedjünk el, hanem küzdjünk meg önmagunkkal, a környezetünkkel, a ránk telepedő árnyakkal, mert fény és öröm vár jutalmul, ha megvívtuk a harcokat.

Szűz – Nox: A római mitológia sötétség, éjszaka istennője, aki az őskáoszból született. Ő az, aki a nap végén kitárja a sötét szárnyait, és beborítja velük a világot. A mi életünkbe is árnyakat hozhat méghozzá az életünk azon területeire, ahol változtatnunk kell.

2016-ban lehetséges, hogy a terveink nem fognak úgy alakulni, mint reméljük, és előfordulhat, hogy régi bánatok, sötét érzések miatt kicsit depressziósak leszünk, ám fontos, hogy megküzdjünk önmagunkkal, a környezetünkkel, az árnyékokkal, mert csak így találhatjuk meg a fényt és az örömöt.

nüx

Mérleg – Itzpapalotl: Az azték mitológia alakja, akit félelmetes csontvázként képzeltek el. Az istennő a Tamoanchan-ban, a paradicsomba jutott lelkek felett uralkodik. Hozzátartózik az éjszaka és a csillagok.

A harcos istennőtől arra számíthatunk, hogy vitákba, harcokba fog keverni azért, hogy végre megvédjük az érdekeinket, hiszen ezekről gyakran lemondunk csak azért, hogy elkerüljük a konfliktusokat.

Itzpapalotl a felszínre hozza azt az átalakító erőt, amivel a kezünkbe tudjuk venni a sorsunkat, ám ez egy hosszú út lesz, mert először meg kell tanulnunk nemet mondani, valamint szembe kell néznünk a hibáinkkal, amiket mindig elrejtünk.

Képesek vagyunk megteremteni azt az életet, környezetet, amire vágyunk, de ehhez előbb el kell fogadnunk, hogy nem menthetünk meg, nem segíthetünk mindenkinek.

Skorpió – Morrigu: A kelták istennője, akit Morrigan néven is ismerünk. A harcmezők irányítójaként mágiával is be szokott segíteni, de ő maga nem vesz részt a harcokban. A sötét oldalához a halál, háború és a sors tartózik. Nagyon szereti felhergelni a harcosokat egy kis őrülettel, csata hevével.

Habár Morrigu nem ad kardot a kezünkbe, mégis el fogja érni, hogy idén néhányszor kijöjjünk a sodrunkból, felszabadítsuk a bennünk rejlő erőt, agressziót azért, hogy leromboljuk a határainkat, gátjainkat, régi elveinket, mert ez kell ahhoz, hogy teret kapjon az új.

Lehet, hogy az igaz szavainkkal belegázolunk mások lelkébe, de legalább ebből ki fog derülni, hogy ki áll mellettünk és ki nem. Az istennő aktívan teszi próbára a türelmünket, hogy később megtanuljuk, hogy milyen az igazi béke, harmónia, amikor tényleg érezzük a belső nyugalmat.

Nyilas – Hine-nui-te-po: A maori mitológiához tartozó halál és éjszaka istennő, aki az Alvilágban uralkodik. Az egzotikus, félelmetes istennő néha be fogja árnyékolni a napjainkat 2016-ban.

Hine-nui-te-po segíteni fog, hogy elengedjük a múltat, az elavult eszméket, ideákat, és szembenézzünk a jelennel, valamint beengedjük az újat az életünkbe. Ezt a folyamatot gyakran szomorú, bánatos, csalódással teli napok formájában élhetjük meg.

Ne essünk azonban kétségbe, mert a pozitív fejlődéshez szükséges bejárni a sötétséget. Mivel eddig nem tartottuk sokra a fényt, ezért 2016-ban meg kell tanulnunk értékelni azt, hiszen csak akkor kapunk jó dolgokat, ha értékelni tudjuk azt, amink már megvan.

 

Bak – Artume: A hold, az éjszaka, a halál, a természet, az erdők és a termékenység etruszk istennője, akitől azért kapunk leckéket 2016-ban, mert nagyon sok dolgot nem akarunk észrevenni, megtanulni, belátni.

A zárkózottságunk miatt Artume le fogja dönteni a magunk köré húzott falakat, és mindenképpen el fogja érni, hogy meglássuk az igazságot, a dolgok valóját. Emiatt lehetnek kellemetlen napjaink az évben, de sokkal könnyebb és boldogabb lesz az életünk, ha felhagyunk a szándékos vaksággal.

Többé nem kell titokban tartanunk, ha féltékenyek, irigyek, szomorúak vagyunk. Az istennő kicsit lebont minket, hogy újra felépülhessünk, és teljes életet élhessünk.

Vízöntő – Kuj Mu: A kínai mitológia sötét istennője, akinek a „démonok anyja” jelentést hordozza a neve. Az ábrázolások szerint tigris feje, kígyószeme, sárkánypikkelyes lába van. Úgy is nevezik, mint a „lelkek tárháza”, mert az élet és a halál istennője. A legenda szerint minden reggel ezernyi démont szül, akik napközben elvégzik a munkájukat, este pedig Kuj Mu megeszi őket.

Az istennő minket nem fog felfalni, de az biztos, hogy ránk fog szabadítani néhány démont, de csak annyit, amennyit képesek vagyunk elviselni. Kuj Mu célja ezzel az lesz, hogy a felszínre hozzuk a lelkünkben rejtőző félelmeket, amelyek mindennél jobban gúzsba kötnek. A félelmeket le kell küzdenünk, ha sokra akarjuk vinni az életben.

KAli

Halak – Káli: Az indai istennő, aki Siva felesége, és Párvati egyik megjelenési formája. Káli az átalakulás, a halál és az újjászületés istennője. A hinduk hite szerint a világban csak akkor jöhet létre valami új, ha előbb valami más elpusztul, megsemmisül, tehát az élet és a halál egy szétválaszthatatlan egység.

2016-ban Káli nagy szerepet fog betölteni az életünkbe, de ez nem jelenti azt, hogy halál és pusztulás övezi az utunkat, hanem arra számíthatunk, hogy lehengerlő események, érzelmi viharok, nehéz döntéshelyzetek várnak ránk.

Káli nagyon erős, határozott kézzel fog irányítani, mert egyértelművé akarja tenni a számunkra, hogy merre vezet az utunk. Ne ijedünk meg az istennőtől, mert mindez pozitív változást hozhat az életünkbe.

(Forrás: noiportal.hu)