Egy fiatal bangladesi férfi súlyos és rendkívül ritka bőrbetegségben szenved, mellyel nem tudnak mit kezdeni az orvosok. A szemölcsszerű elváltozások olyan mennyiségben és formában borítják el a kezét, hogy azokat használni már egyáltalán nem tudja. A látvány pedig visszafogottan fogalmazva is egészen kísérteties.

620x0 (3)

A 25 éves Abdul Bajandar ritka, veleszületett betegségének neve epidermodysplasia verruciformis, amit magyarra meg sem próbálunk lefordítani. Esete rendkívül ritka, de nem teljesen egyedi.

620x0 (4)

A férfiról korábban több kiló hasonló szemölcsöt távolítottak el, de sorsa, mindennapi élete egyre nehezebbé vált. Állásából elbocsátották, amikor már egyre inkább kezdett egy megelevenedett fára emlékeztetni. Cirkuszi látványosságként volt kénytelen mutatkozni, hogy valahogyan bevételhez jusson.

620x0 (5)

Ahhoz, hogy életminősége legalább kielégítő legyen, évente minimum két alkalommal kell kés alá feküdnie. Gyógyulása még így sem megoldott, hiszen a betegség legfeljebb kordában tartható, de egyelőre nem gyógyítható. A fakéregre emlékeztető kinövések ugyanis a HPV egyik fajtájának tünetei, a vírusra ellenszer nincsen, a betegség öröklődik, és nagyon nagy mértékben növeli a bőrrák kockázatát is.

Forrás:  Ripost