Sok helyen akadozik a Facebook és az Instagram

Észleltük, hogy elérhetetlenné vált a Facebook, amikor posztolni szerettünk volna, de rövid idő után helyreállt. Néhány olvasónk jelezte, hogy náluk még nem állt helyre sem a Facebook, sem az Instagram. Külföldön élő olvasóink pedig több helyről is írtak, hogy komolyabb leállások vannak világszerte.

Ezen a térképen elég látványos, hogy Európában hol, mely területeket érintette leginkább a leállások első hulláma: az Egyesült Királyságot, Franciaország északi részét, és Közép-Európa nagy részét is többek között, és picit Magyarországra is kihatott.

De többek között Tajvanról és Spanyolországból is kaptunk levelet. Hibajelzések érkeznek Marokkóból, Indonéziából, Ukrajnából, Görögországból és a Fülöp-szigetekről is a Downdetector oldalára. A The Verge cikke szerint ugyanezt produkálja a Messenger és a WhatsApp is.

Egy hónappal ezelőtt is volt egy komoly leállás, de tavaly novemberben is írtunk egy komolyabb akadozásról. Akkor egy ideig Magyarországon is elérhetetlen volt a Facebook, de a Downdetector honlapja szerint globális fennakadásról volt szó, több kontinensen is jelentkezett a probléma. Európából és az Egyesült Államokból egyaránt érkeztek bejelentések, hogy nem működik az oldal.

A Facebook szóvivője a Sky News-nak azt nyilatkozta, tudnak róla, hogy a Facebook, az Instagram és a WhatsApp soknál nem működik, és természetesen már dolgoznak a probléma megoldásán.