Az Irie Maffiából jól ismert énekesnő, Sena Dagadu, tíz év elteltével, újabb szólólemezzel jelentkezett, melynek neve Lots Of Trees. Március 15-én Sena egy lemezbemutató koncertet adott az Akvárium klubban, amely szintén hatalmas sikert aratott.

A ghánai-magyar művésznő első szólólemeze a First One, azóta már legendásnak számít. A leginkább hiphop és underground elemeket tartalmazó album, már első pillanattól kezdve nagy hatással volt a közönségre. Ezután Sena az Irie Maffiával dolgozott együtt és oszlopos tagja lett a főként reggae és rap elemekből álló csapatnak, ami március 23-án ünnepli 8 éves megalakulását. Sena amellett, hogy az Irie Maffiában zenél, közreműködött már néhány zenész egy-egy dalában, például az egyik kiemelkedő underground előadó, Norba is dolgozott Senával egy dal erejéig, melynek neve, Életjelek. A Zagar nevű magyar együttes is felkérte őt 2007-ben Péterfy Borival, Kutzora Edinával, Németh Jucival, Hódosi Enikővel, valamint Judy Jay-jel karöltve, hogy összehozzanak egy remek dalt, amelynek neve, Wings Of Love, és ami hat év elteltével még mindig nagy siker itthon.

Sena-Dagadu-2

Sena most megjelent lemezét a Lots Of Treest, már nagyon várták a magyar hiphop, az Irie Maffia és a könnyűzene rajongók is. Március 15-én, az Akvárium klubban megrendezett lemezbemutató koncerten a közönség azt kapta, amire számított, csupa jót/esztétikai élményt. Az albumon olyan művészek működtek közre, mint a nigériai származású Nneka, valamint a FOKN Boys tagjai, M3NSA és Wanlow The Kubolor, akik most nem duót alkottak, hanem Senával egy-egy duettet énekeltek az albumon. A két tag a lemezbemutató koncerten is megjelent Sena oldalán, akárcsak ELO, a zenei rendező.

Az album zeneileg sokszínű, megtalálható benne a soul, a funk, a kortárs elektronikus tánczene, valamint a rock is. Az album egyszóval minden zenei irányzat felé igyekszik elnyúlni és növeli a közönség, hallgatóság számát. Zárómondatként csak annyit, hogy Sena most sem okozott csalódást a rajongóknak.

 

Vélemény, hozzászólás?