Pénteken hajnali fél hatkor savval támadtak meg egy lakótelepen kutyát sétáltató 39 éves nőt a szlovákiai Érsekújváron, a Folyóparti utcában.
Sajtóhírek szerint az áldozat még képes volt segítséget hívni, de annyira súlyos sérüléseket szenvedett az arcára locsolt maró anyagtól, hogy az érsekújvári kórház intenzív osztályán nem sokkal később meghalt.
Meg nem erősített szlovák sajtóhírek szerint a rendőrök már nyomon vannak, és egy komáromi gyanúsítottjuk van, akinek állítólag korábban már volt vitája a megtámadottal, és meg is fenyegette. A rendőrség később a Facebookon erősítette meg a nő halálhírét.

Nem hivatalos értesüléseink szerint a rendőrök már nyomon vannak, és egy komáromi gyanúsítottjuk van, akinek állítólag korábban már volt vitás dolga a megtámadottal, és meg is fenyegette. Jözef Tököly a városi rendőrség parancsnoka elmondta, nagy a felbolydulás a városban, már a Nyitra parti lakótelepen lévő iskolák igazgatói is telefonáltak, hogy a szülők kétségbe vannak esve. Tököly elmondta továbbá, hogy szó sincs arról, hogy valaki hajnalonként megvárná a kutyákat sétáltatókat és minden ok nélkül támadna. Pánikra semmi okuk az érsekújváriaknak, a Folyópart utca egy békés, nyugodt környéknek számít, ahol eddig alig történt kihágás vagy bármilyen támadás.

A maróanyaggal leöntött, életét vesztett harminckilenc éves Adriana F. a komáromi székhelyű V.B.L.H Kft. ügyvezetője volt, a cég különféle szállítási szolgáltatásokat végzett, az egyik üzlettársa komáromi, a másik magyarországi.

Az ügyet a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság vette át, több járással együttműködve dolgoznak az ügyön, a vizsgálat idején nem adnak újabb tájékoztatást. A környéken élők közül néhányan a közösségi oldalakon azt állítják, hogy a nőnek korábban komoly konfliktusai voltak az egykori párjával.