Ha valakinek lopták már el a mobiltelefonját, az bizony tudja, hogy az anyagi veszteség mellett rengeteg bosszúság a kártyát letiltatni, illetve az összes telefonszámot újra megszerezni. Természetesen mondanunk sem kell, hogy a telefontolvajok nagyon kis százalékban kerülnek rendőrkézre.

iphone tolvaj (3)

A következő eset azonban a nem mindennapi mobillopás kategóriájába tartozik. Nemrégiben egy 27 éves, Angliában élő lánynak lovasították meg az iPhone-ját. A lány egy southendi bárban tartózkodott, s telefonja egyik pillanatról a másikra eltűnt mellőle. A fiatal azonnal tudta: tolvajok áldozatává vált.

iphone tolvaj (4)

Mivel a lánynak – vélhetően a munkájához – szüksége volt telefonra, így hamarjában vásárolt is egy újat. A készüléket beüzemelve döbbenetes látvány fogadta. Az ellopott kommunikációs eszközről folyamatosan olyan fotók kerültek megosztásra iCloud fiókjára, melyen két, alsónadrágban tetszelgő férfi látható a tengerparton.

iphone tolvaj (2)

Az áldozat azonnal értesítette a rendőrséget, a hatóság emberei pedig a fotók, illetve a GPS koordináták alapján könnyűszerrel kézre kerítették a telefontolvajokat. A két enyveskezűnek lesz ideje kicsit lehűtenie magát a forró tengerparti nap után a zárka hűvösében.

iphone tolvaj (1)