A hetvenes évek igazi legendás alakja, Rudolph Fentz, a bizonyíték arra, hogy márpedig időutazás létezik. A korabeli visszaemlékezések szerint, a férfi részese volt egy időutazásnak. Megmagyarázhatatlan, de úgy emlékeznek rá, hogy megtörtént.

 

rudolph-fentz

 

A különleges történet 1876-ban történt, amikor egy este az akkor 29 éves Rudolph elment egyet sétálni, és többé sosem látták. A családja jelentette az eltűnését, azt hitték, hogy Európába emigrált. Körözést indítottak ellene, mindent megtettek azért, hogy megtalálják, de hiába. Végül halottnak nyilvánították.

A történet igen különösképpen folytatódott. 19. századi ruhákban, és pénzzel a zsebében sétált egy férfi 1951-ben New York utcáin. Nem sokkal később elütötte egy autó, majd a nyomozás alatt kiderült, hogy ő az a személy, akit 1876-ban eltűntté nyilvánítottak.

A név, és a cím alapján a rendőrök a férfi menyével vették fel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy apósát, id. Rudolph Fentzet 1876-ban eltűnté nyilvánították. A személyleírás, és a férfi ruházata teljes egészében megegyezett a New Yorkban elütött férfi, és az 1876-ban eltűnt Rudolph Fentz személyével. Hihetetlen, de Rudolph Fentz 103 év alatt semmit nem változott, sőt ugyanabban a ruhában találták meg, mint eltűnésekor. A zsebében talált 70 dollár is az 1800-as évekből való volt.

A történtekre semmilyen logikus magyarázatot nem találtak, egy biztos, hogy azóta is úgy maradt fenn, mint egy csodával határos igaz történet.