New York polgármestere, Michael Bloomberg elismerte, hogy “New York utcáit hamarosan ellepik a gonosz kis drone-ok, hogy az embereket mindenhol nyomon követhessék, a titkai kiküszöbölésére”. Itt a macskakőröm kivételesen nem Bloomberg mondanivalójára hivatkozik, hanem hogy az emberek mit gondolnak erről.

Robotok-altali-megfigyeles-new-yorkban-2

Mint tudjuk New York nem biztonságos. Veszélyes város tele “nekem úgy is mindegy, nincs mit vesztenem gazemberekkel”, ami ellen keményebben, technológiailag fejlettebben kell fellépni, hogy New York lakói békében mehessenek reggel és este is egyaránt bármerre.

De mikor bejelentenek egy hasznos módszert, akkor hirtelen mindenki kilép a butuska gondolat foszlányaiból és elkezd okoskodni, félelmet gerjeszteni másokban a tulajdonképpen potenciális összeesküvés elméleteivel. Igen, két ellentmondás egy mondatban – de miért  is? Mert a drone-ok megfigyelése egyben lehet félelmet keltő is – a rossz kézbe kerülési faktor -, de ugyanakkor a rendőrség így könnyebben megelőzheti a bűneseteket is. Visszanézhetik az eseményeket, megvizsgálhatják, követhetnek is vele (stb.) – szóval üdvözöljük a jenkik bíróságának az új igazságügyi édenkertjét.

Robotok-altali-megfigyeles-new-yorkban-3

Visszakanyarodva Michael Bloomberg-hez, azt mondta, hogy a “drone-ok bizony megérkeztek New York városába és jobb lesz hozzászokni a jelenlétükhöz. Várj öt évet, míg a technológia jobb lesz, és mindenhol kamerák lesznek.” Ez azért nem így van, mert két külön dolog az, hogy a technológia már most elég jó ahhoz, hogy jelenlétük mindenhol optimális legyen, és az hogy mennyibe kerülnek, mennyire indokoltak és, hogy mit váltanak ki az emberekből.

képforrás: twylah.com, endthelie.com, strikefighterconsultingin.com