Részvétét fejezte ki a tragikusan fiatal korában, mindössze 13 évesen elhunyt Kun Zita családjának a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt. Borkai azt mondta, mind apaként, mind pedig sportvezetőként átérzi a veszteséget, és őszintén osztozik Zita családjának fájdalmában és gyászában.

Beszélt arról is, hogy Kun Zitát hatalmas tehetségként tartották számon az atlétika világában. Annak ellenére, hogy mindössze 13 éves volt, potenciális világsztárként kezelték. Mint mondta, egy éve tudják, hogy 2017-ben Győr rendezi a sport történetében az első magyarországi olimpiai versenyt, az EYOF-ot, amire Zita is készült, ő is csapat része lett volna. Borkai Zsolt közölte, átéri a család gyászát és fájdalmát.

Kun Zita zuhanyzás közben kapott szén-monoxid mérgezést december 17-én. A kómába esett fiatal lány életéért hiába küzdöttek az orvosok, már nem tudták megmenteni, a fiatal lány sajnos életét vesztette. Magyarország egy nagy reményekkel kecsegtető sportolót, családja pedig egy 13 éves kislányt veszített el.

kun_zita