Testet öltött Carl Dietrich álma, a Transition nevezetű repülő autó, bár még csupán egyetlen példányban, mely a Terrafugia prototípusa. A jármű tökéletesen üzemképes, azonban a sorozatgyártással még legalább a jövő évig várni kell.

11

Árát tekintve nem az átlagember számára készül, így nem várható, hogy 2014-ben minden második ember ilyennel furikázik majd, azonban nem is irracionálisan megfizethetetlen, a maga 279 ezer dolláros, azaz 63 millió forintos árával.

22

A jármű autó állapotban alig két méter magas, 2,3 méter széles, a teljes hossza pedig 6 méter. Ezek a méretek tökéletesen lehetővé teszik a járművel az utcai közlekedést, miközben repülő üzemmódban a Trasition egy 518 méteres kifutón, vagy akár egy ugyanilyen hosszú egyenes és sima felületen képes felszállni.

33

A gép már megrendelhető az alig tízezer dolláros előleg befizetésével, amit a jelenlegi információk szerint már közel százan ki is fizettek. Bár egyelőre csupán az Egyesült Államokból rendelhető meg, azonban a Terrafugia már tervezi az európai terjeszkedést is.