Odafigyelünk a spirituális álmokra, vagy egyáltalán nem foglalkozunk velük?


Abban mindenki egyetérthet, hogy az emberek álmodnak, ám a vita akkor robban ki, ha felmerül az a kérdés, hogy vajon az alvás közben látott képeket csak az agyunk generálja, vagy azoknak van valamilyen spirituális jelentésük. Az, hogy mit gondolunk az álmokról, egyáltalán odafigyelünk-e rájuk, attól is függ, hogy melyik csillagjegyben születtünk.

Kos: Tekintve, hogy igazán ego központú emberek vagyunk, ezért jellemző ránk, hogy nem engedjük, hogy a döntéseinket, életünket, mindennapjainkat az álmok határozzák meg. Egyébként remek alvók vagyunk, sokat álmodunk, de ezekre ébredés után nem emlékszünk.

Ennek oka leginkább az, hogy felesleges dolgoknak tekintjük az álmokat, amik vannak, és ennyi. Nem hiszünk abban, hogy a tudatalattink, vagy az égiek így próbálnának üzenni. Maximum egy-két Kos néz utána annak, amit álmodott, de a kivétel csak erősíti a szabályt.

Bika: Spirituális szempontból érzékeny emberek vagyunk, emiatt érdekel az álmok világa. Igaz, hogy jó alvók vagyunk, de ébredés után csak a nagyon élénk álmokra emlékszünk, ám ennyi elég ahhoz, hogy meglegyen a napi rágódás, mert szívesen töprengünk, hogy mit jelenthettek a képek.

Gyakori, hogy álomnaplót vezetünk, de ez csak annyit jelent, hogy leírjuk, amit álmodtunk, de nem fejtjük meg, ugyanis úgy érezzük, hogy ahhoz nem értünk. Bikaként odafigyelünk a jelekre, tehát biztosak lehetünk abban, hogy az álmaink üzennek, még akkor is, ha csak apróbb részletek jutnak el hozzánk.

Ikrek: Rendkívül gyakorlatias és praktikus emberek vagyunk. Ebből következik, hogy inkább tudományos, és nem spirituális szempontból vizsgálódunk. Szívesen olvasunk az álmokról, amiket örömmel tanulmányozunk, de analizálni maximum a nagyon élénk képeket kezdjük el.

Esetleg utánanézünk egy-két szimbólumnak, de ennél többet nem teszünk. Ikrekként nem tartózunk azok közé, akik figyelembe veszik az álmokat. Nekünk inkább a boncolgatós rész jelent izgalmat, és nem a tartalom.

Rák: Nagyon szeretünk aludni, álmodni. Mivel szinte mindig megjegyezzük azt, amit álmodtunk, ezért rendszeresen felcsapjuk az Álmoskönyvet, hogy megfejthessük, hogy mi és mit jelentett.

Rákként nagyon érdeklődünk a tudatalattink és az égiek üzenete iránt, sőt, szinte mániákusan várjuk, keressük még akkor is a jeleket, ha nem volt túl sok mondanivalójuk. Az égiek tudják, hogy velünk érdemes álmon keresztül kommunikálni, mert egyrészről nagyszerű a memóriánk, másrészről hajlandóak vagyunk elemezni, harmadrészről pedig megfogadjuk az álmok üzenetét.

A baj csak az, hogy néha túlzásba esünk. Legyen jó vagy rossz ómen, mi képesek vagyunk az egész napot nagy boldogságban, vagy rettegésben tölteni.

Oroszlán: Az egonk egyszerűen nem engedi meg, hogy olyasmivel foglalkozzunk, mint a tudatalatti, misztikum vagy istenek, mert nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ilyen kétes dolgokra bízzuk magunkat, de a napjainkat, döntéseinket sem határozhatják meg ezek.

Oroszlánként sokkal jobban szeretjük azt az elképzelést, hogy kizárólag mi intézkedünk és irányítunk. Néha azonban felfigyelünk egy-egy álomra, amely esetén érezzük, hogy annak van valamilyen jelentése.

Olykor az is előfordul, hogy utánanézünk, hátha jelent valamit, ám sokszor feladjuk az egészet, ha nem találjuk a megoldást, esetleg olyasmit kaptunk eredményül, ami kicsit sem tetszik. Persze soha nem vallanánk be másoknak, hogy olykor utánanézünk az álmainknak.

Szűz: Túlságosan gyakorlatias, földhözragadt személyek vagyunk ahhoz, hogy foglalkozzunk az álmokkal. Egyébként sem szokásunk emlékezni arra, amit alvás közben láttunk, tehát nincs, ami izgathatna.

Amennyiben mégis megragad bennünk egy álom, akkor sem törődünk vele, mert túlságosan drága az időnk ahhoz, hogy álomfejtésre pazaroljuk, és különben is az életünket mi irányítjuk. Szűzként azt a tábort erősítjük, amely szerint az álom azért van, mert az agyunk alvás közben dolgozza fel a napi eseményeket.

Mérleg: Nem valljuk magunkat spirituális beállítottságú embernek, de elég bölcsek és „tudós” személyek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, hogy mikor üzen a tudatalattink, vagy mikor próbálnak jelezni a felsőbb erők.

Persze nem hiszünk az égiekben, de szeretjük a filozófiát, ezért ebből a szempontból próbáljuk kitalálni, hogy mit jelenthet egy jelkép. Nagyon élénk, valóságos álmaink szoktak lenni, és mivel mindenre nyitott emberek vagyunk, ezért elfogadjuk annak a lehetőségét, hogy az álmok üzenetet tartalmaznak.

Skorpió: Amennyiben valakinek az életében különleges helyet foglalnak el az álmok, akkor azok mi vagyunk, mert tudjuk, hogy az égiek vagy a tudatalatti üzen azokon keresztül. Ebből következik, hogy utánanézünk az Álmoskönyvben a jelentésnek, ha érdekes, figyelemfelkeltő álmunk volt.

Ha megvan az eredmény, akkor eldöntjük, hogy értékes-e számunkra az információ, érdemes-e odafigyelni, kell-e vele foglalkoznunk a továbbiakban, tehát erősen szelektálunk. A pozitív ómeneket persze örömmel vesszük, de a negatívat kukázzuk, mert ilyenkor feldereng bennünk, hogy mi vagyunk a saját sorsunk kovácsa.

Nyilas: Habár nem vagyunk hívők, és a spirituális beállítottság is távol áll tőlünk, mégis odafigyelünk az álmokra, amelyekkel kapcsolatban nagy izgalom tölt el, ha igazán élénk képekben volt részünk, mert tudjuk, hogy az jel.

Az álomfejtésben még nem vagyunk profik, de hajlandóak vagyunk fejleszteni magunkat, vagy szakértői segítséget kérünk. Ez nem baj, mert az eredmény után hajlamosak vagyunk pánikba esni, hogy mennyi hitelt adjunk az álomnak, mit kezdjünk a negatív ómennel.

Bak: Szó sem lehet arról a képtelenségről, hogy álmokon keresztül kapunk üzeneteket! Sőt! Mi nem is álmodunk, ha mégis, akkor csak hülyeségeket. Egyébként is időpocsékolás lenne ezekkel foglalkozni, hiszen csak arra jók, hogy kitöltsék az alvással töltött órákat.

Ébredés után csak legyintünk az álmokra, ha egyáltalán voltak, de az sem érdekel, ha nem álmodtunk semmit. Ahogy más csillagjegyeknél, úgy nálunk is az ego az, ami emlékeztet, hogy az életünket, sorsunkat egyedül mi irányítjuk. Meggyőződésünk szerint egyébként sem léteznek égiek, angyalok, mágia, és a többi misztikus dolog. Számunkra csak az létezik, amit a két szemünkkel látunk, illetve képesek vagyunk megfogni. Persze, mint mindig, a Bakok között is akadnak kivételek.

Vízöntő: Nagyon élénken, színesen álmodunk, ráadásul majdnem mindig emlékszünk arra, amit láttunk. Mivel tudjuk, hogy az álmoknak jelentése van, ezért szeretünk álomnaplót vezetni, hogy aztán megfejtsük, akár szakértői segítséggel is.

Nagyon érdekel a spiritualitás, misztikum, emiatt szívesen keressük az üzeneteket, jeleket. Amikor megvan a tartalom, tanács, akkor a jelentéstől függően eldöntjük, hogy megfogadjuk-e, vagy sem. Természetesen ez azt jelenti, hogy a jó óment figyelembe vesszük, a rosszat pedig nem.

Halak: Az összes csillagjegy közül mi vagyunk a leginkább spirituális beállítottságúak, emiatt jellemzően álomvilágban élünk. Az álmokkal, istenekkel, tudatalattival kétségkívül jó a kapcsolatunk.

Halakként majdnem minden nap emlékszünk arra, hogy mit álmodtunk, függetlenül attól, hogy élénk, vagy egyszerűbb éjjeli mozi volt. Természetesen meg is fejtjük ezeket, ráadásul úgy, hogy ahhoz nem kell szakértői segítség.

Mi vagyunk azok, aki kérés nélkül megmondja másoknak, hogy mit jelentett az álmuk. Emellett maximálisan megfogadjuk a tanácsokat, legyen az jó vagy rossz ómen, tehát nekünk megéri álmon keresztül üzenni.

(Forrás: noiportal.hu)