Évtizedek óta keringenek legendák egy rejtélyes hegyi szörny, a jeti létezéséről. A mutáns, majomszerű lényt már több helyen látták felbukkanni, eddig azonban senki sem tudta bebizonyítani, hogy az óriáslábú teremtmény nem csak a képzelet szüleménye.

A szőrös rém hívei most újra lázba jöttek! Különös, semmihez sem hasonlítható lábnyomokra bukkantak ugyanis a Himalája érintetlen hegycsúcsain, amik állítólag sokkal nagyobbak egy emberi lábfejnél.

620x0 (6)

A félreérhető jeleket egy Steve Berry nevű kutató butáni kísérője vette észre a hóban. Ők voltak az elsők, akik a hegyvonulat elhagyatott részére merészkedtek.

“Szabad szemmel is jól láthattuk a nyomokat, bár a hegy meredeksége miatt nem tudtunk igazán közel menni, hogy megvizsgáljuk. Az viszont biztos, hogy egy kétlábú lény hagyta őket a hóban!”

jelentette ki magabiztosan a Daily Mail-nek a 66 éves Berry, igaz, eddig maga is kitalációnak tartotta a jetiről szóló legendákat.

Később, amikor kísérőjével elérte az első, emberek által lakott tábort, egyből beszámolt a nem mindennapi látványról. Egy butáni juhász ezen felbátorodva előadta, hogy vele már 11 évvel ezelőtt szembejött  a gorilla külsejű teremtmény.

“A helyi férfi elmondta, hogy szemtől szemben állt a jetivel, aminek sötétbarna bundája, és szőrös pofája volt. Később azt is elmagyarázta, hogy ezek a lények összetéveszthetetlen nyomokat hagynak a hóban, ugyanis egyik lábukat pont a másik elé helyezik.

– emlékezett vissza a kutató.

620x0 (7)

Azóta persze kiderült, hogy a furcsa nyomok éppenséggel egy hegyi kecskétől, vagy egy hópárductól is származhatnak. Az élénk fantáziával megáldott helybéliek azonban ragaszkodnak ahhoz az elképzeléshez, hogy Berry és társa a Bigfootként elhíresült, hófödte hegyoldalon kóborló rém nyomait fedezték fel.

Forrás: Ripost