A reggeli tükörbenézés nem kis problémát okoz, főleg a nőknek. Ki az, aki szereti a reggeli, gyűrött, álmos tükörképét? Valljuk be, kevés az az ember, aki reggel is ugyanolyan varázslatosan néz ki, mint napközben. A jó hír az, hogy tehetünk annak érdekében, hogy reggeli is káprázatosan nézzünk ki.

1. Pattanások ellen

Keverjünk el egy teáskanál mézet, egy teáskanál őrölt fahéjjal, és kenjük fel a problémás területre. Bőrünk sima, és csodálatosan ragyogó lesz.

2. Ráncok, pattanások ellen

Este kenjük be az arcbőrünk vékonyan aloe verával, majd bújjunk ágyba. Reggel ébredés után szebb lesz a bőrünk, mint valaha. Az aloe vera B-és C-vitamint tartalmaz, ezért nagyon jó hatással van a bőrünk egészségére.

3. A puha lábakért

Ha kiszáradt, töredezett a lábunk, minden este lefekvés előtt kenjük be egy kevés vazelinnal, vagy valamilyen magas zsírtartalmú krémmel. Majd húzzunk fel éjszakára egy vékony pamut zoknit.

4. A puha kezekért

Ugyanezt a trükköt alkalmazzuk a kezeinkre is. Kenjük be krémmel, majd húzzunk fel egy vékony kesztyűt. A krém helyett kókuszolajat is használhatunk, ez hidratálja, és táplálja a bőrt.

5. Fiatalodjunk meg!

Minden este kenjük be vékonyan az arcunk ricinusolajjal, főleg a ráncosodásra hajlamos részeket. Reggelre olyan lesz a bőrünk, mintha pár évet fiatalodtunk volna. A jobb hatás érdekében keverhetünk hozzá egy kevés mandula olajat, és E-vitamint.

6. Hidratáljunk 24 órán keresztül

Ha túl száraz a lakásunk levegője, párásítsunk. Kapcsoljuk be a párásító készüléket, vagy tegyünk egy edénybe sós vizet, a fűtőtestre.

7. Éjszakai gyűrődések ellen

Cseréljük pamut ágyneműinket selyemre, ez utóbbi nem fog gyűrődés nyomot hagyni az arcunkon.

8. Rendezettebb haj

Este kenjük be a fürtjeinket egy kevés napolajjal, és reggel nem fog úgy állni a hajunk, mint a szénakazal.

9. A karikás szem ellen

Kenjük be a szemünk alatt egy kevés mandula olajjal, és reggel sokkal szívesebben nézünk majd a tükörbe. A mandula olaj nem csak a sötét karikákat, de a szem körüli ráncokat is eltünteti.

10. Krumpli szarkalábak ellen

Ha nincs mandula olaj kéznél, akkor a krumpli is megteszi. Mossunk meg egy krumplit, majd egy-két vékony szeletet tegyünk a szemünk alá lefekvés előtt. A krumpli csodákra képes.

11. Szem alatti táskásodás ellen

Aludjunk minél több párnával. Ha fejünk megfelelő magasságban van, akkor nem fog a fölösleges folyadék táskásodást képezni a szemünk alatt.

12. “Mossunk” hajat este

Ha már este tudjuk, hogy reggel nem lesz időnk hajat mosni, szórjuk be egy kevés száraz samponnal. Reggelre olyan lesz a hajunk, mintha frissen mostuk volna.

forrás: tudasfaja.com

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseidnek is!