Nyolcezer dolláros csalással bukhat meg Archie Karas, a világ legnagyobb szerencsejátékosa. A görög férfi gyakorlatilag fiatal felnőtt kora óta a legváltozatosabb szerencsejátékokból él, számos alkalommal érte a csalás vádja is, azonban először most, 62 esztendős korában került bíróság elé.

Eredeti nevén Anargyros Karabourniotis, ismertté vált nevén Archie Karas 17 esztendős korában költözött Los Angelesbe, ahol pincér munkája mellett pénzért játszott poolt a legváltozatosabb helyi klubokban. Hamar otthagyta munkahelyét és a helyi pooltermek bajnokává nőtte ki magát. A poolt a póker követte, ahol milliókat zsebelt be az asztaloknál, azonban – a szerencse forgandó – az elnyert összeget mindig el is vesztette.

karasA „Nagy Széria” néven ismertté vált kártyatörténelmi győzelemsorozata 1992-ben kezdődött: 50 dollárral utazott Las Vegasba, amivel két év alatt 40 millió dollárt nyert, miközben játszott egy asztalnál többek között Stu Ungar, valamint Chip Reese pókerbajnokokkal. 1995-ben ismét játékot váltott: a kocka- és baccaratjátékok felé fordult, ami a végső bukáshoz vezetett.

A világ legnagyobb szerencsejátékosának tartott Archie Karas ellen most a San Diego Megyei Ügyészi Hivatal indított eljárást. A közlemény szerint a kaliforniai Barona kaszinó biztonsági kamerái bizonyítják, hogy a férfi a kártyák hátoldalának megjelölésével 8 ezer dollárt nyert a blackjack kártyajátékban.