Audi Quattro, Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer…mind-mind ikonikus raliautók, egyesek szemében azonban ezek ócska játékszerek és ezt szerencsére képi anyag formájában bizonyítják be nekünk!

Sok-sok hónapnyi várakozás után méltóságteljesen végigsuhanni London utcáin a nullkilométeres Phantomunkkal? Avagy GT3-as Porschénkkel pályabérletet venni a ‘ringre, hogy megfelelő körülmények között próbálgassuk a porig ültetett autónk képességeit? Nem-nem, ilyet legutoljára Hugh Grant csinált amikor átvette frissen vásárolt R8-asát és annak rendje és módja szerint unottan begurult vele a garázsba…


Az összeállítás megalkotója is megér egy misét – a gyönyörű képi világ már az első percektől kezdve amolyan “Rollsos” hangulatot teremt. S, hogy ócska majomkodásnak tűnik vizes füvön csapatni? Meglehet, de szerencsére kapunk egy emberes burnoutot is amellyel csak egyet érteni tudunk, hisz mi másra való egy 453 lóerős autó, ha nem erre?

Tulajdonképpen csodálkozunk, hogy ezidáig nem árasztotta el a webet ehhez hasonló videók tömkelege. Hát persze, a Gallardonak minden adottsága meg van ahhoz, hogy WRC-ket megszégyenítő bánásmódban részesüljön: tudjátok, elöl is, hátul is hajt.

Már írtunk a csodás LaFerrariról, ettől függetlenül az “öreg “(és megboldogult) Enzo sem egy ócska tákolmány. Szerintünk kifejezetten ügyesen mozog ezen a rögtönzött “gyorsaságin”, pedig nem éppen nevezhető a gyáriak által megálmodott vadászterületének.

Na ezek az igazán elvetemültek, akik nem állnak meg holmi polgárpukkasztó videók készítgetésénél, hanem rommá bukócsövezik a bódét és irány a saját raliosztály! Hátul hajt, hátul tol, ha kell száll mint a madár, de annál szebb akusztikai élményt nyújt a boxer fortyogása az erdőben, mint a cinege csiripelése.

Végére maradtak James May-ék a Bentley Continental GT-vel. Az ex-WRC-s Chris Meeke olyan magabiztossággal terelgeti a 21 colos gyári felniken korcsolyázó dögöt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Szegény May nem egy született navigátor, de szótlanságával rögvest egyetértünk, miután megnéztük a videót.

 

Fotó: Bentley Spotting

Vélemény, hozzászólás?