A novemberben bemutatott, tizenhat év alattiaknak nem ajánlott filmet a híres Paul Greengrass jegyzi. A főbb szerepekben olyan közkedvelt színészeket láthat a nagyérdemű, mint Tom Hanks, Catherine Keener és Max Martini.
A film 2009-ben játszódik, amikor a Maersk Alabama teherhajót kalózok foglalják el. Természetesen nem is lenne igazi amerikai film, ha a legénység könnyen, semmi ellenállás nélkül megadná magát. A film tulajdonképpen a kapitány túszként való tartását mutatja be, egészen addig a pillanatig, míg kiszabadítják. Egy jó filmhez méltóan váratlan fordulatok, valamint kalandos események sorakoznak föl, míg sikerül kiszabadítani a hős kapitányt.

tom hanks
A bemutató óta eltelt idő alatt már sokan megkedvelték, a szívükbe zárták a filmet, hisz olyan igazi kalandfilm, melyből nem hiányozhatnak az akciójelenetek, mégsem az a típusú film, ahol rengeteget lövöldöznek vagy sok lenne a halott.
A főszereplő, Tom Hanks ismét nagyot alakít, mint egy hajóskapitány, valamint a rendező is igazi, szerethető akciófilmet adott a nézőknek. A kitűnő szereposztás, valamint a tehetséges rendező mind garancia a jó szórakozásra, egy feledhetetlen filmnézésre.

930353 - Captain Phillips